Κόντρα κυβέρνησης - πιλότων ΚΑ για τα περί διαπλοκής

Σε ψηλούς τόνους εξελίσσεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ), με αφορμή καταγγελίες της ΠΑΣΥΠΙ περί διαπλοκής στον κρατικό αερομεταφορέα.

Συμπληρωματική επιστολή καταγγελίας για διαπλοκές στις ΚΑ, θα αποσταλεί αύριο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ο πρόεδρος της συντεχνίας των πιλότων, ΠΑΣΥΠΙ, Πέτρος Σουππουρής.
Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του Τρίτου Ραδιοφωνικού Προγράμματος του ΡΙΚ, ο κ. Σουππουρής ανέφερε ότι η διαδικασία που ακολουθείται για το κλείσιμο των ΚΑ και πώληση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας από τα Υπουργεία Οικονομικών και Συγκοινωνιών και ενδεχομένως από το Προεδρικό, όπως είπε, δεν συμφέρει ούτε στο κράτος ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ούτε και στους εργαζόμενους.
Πρόσθεσε ότι στην επιστολή αναφέρονται όλα αυτά τα στοιχεία εμπεριστατωμένα, επισημαίνοντας ότι, αφού στον τόπο μας δεν υπάρχει έλεγχος, ας ελέγξουν κάποιοι τρίτοι τα πολύ σοβαρά θέματα που εγείρονται.

Λάβρος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ξεσπαθώνοντας κατά των πιλότων των ΚΑ, οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση για διαπλοκή στο θέμα του κρατικού αερομεταφορέα.
Ο Χάρης Γεωργιάδης προκάλεσε τις συντεχνίες των πιλότων να προχωρήσουν σε καταγγελία στην αστυνομία, στον γενικό εισαγγελέα ή στον γενικό ελεγκτή, αν έχουν στοιχεία περί διαπλοκής εκ μέρους της κυβέρνησης.
Ο υπουργός Οικονομικών υπέδειξε ότι αυτές οι ανευθυνότητες, όπως είπε, από συντεχνιακούς πιλότους που είναι υπεύθυνοι για την εξέλιξη των ΚΑ, πρέπει να έχουν όριο.
Τους κάλεσε ταυτόχρονα να επενδύσουν, όπως είπε, ελάχιστα από εκείνα που έχουν στο ταμείο τους, για να διατηρούνται οι δικοί τους πολύ ψηλοί μισθοί. Πρόσθεσε ότι, αν οι πιλότοι έχουν άποψη πώς η εταιρεία πρέπει να τύχει διαχείρισης, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να την παραχωρήσει στους ίδιους.
Ο Χάρης Γεωργιάδης τόνισε ότι εκείνοι που φέρουν μεγάλη ευθύνη για την πορεία της εταιρείας, ζητούν και τα ρέστα, κατά την έκφρασή του.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση», ότι είναι επικίνδυνο να γίνονται συνεχώς καταγγελίες αλόγιστα, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι σήμερα, σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, γίνονται καταγγελίες και τα θέματα διαπλοκής γίνονται γνωστά.
Το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε, είναι μηδενική ανοχή.
Για το θέμα της RyanAir, ο εκπρόσωπος επικαλέστηκε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να υπάρξει συνεργασία με την εταιρεία, διότι το περιεχόμενο της προσφοράς της δεν ήταν το καλύτερο. Επεσήμανε ότι περί τούτου υπάρχει και ανακοίνωση και της γενικής λογίστριας.

Στο μεταξύ, ο γενικός ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης δήλωσε στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα Σε Μέρα» ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία θα διερευνήσει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στις ΚΑ και το θέμα που προέκυψε με τη RyanAir.
Σχολιάζοντας την πρόσκληση του προέδρου Αναστασιάδη να διερευνήσει το θέμα, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι είναι κάτι που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Ανέφερε ότι θα ζητήσει στοιχεία από τη γενική λογίστρια για πλήρη διερεύνηση όλων των θεμάτων που εγείρονται.

Σύνταξη: Νίκος Παναγιωτίδης, Στέλιος Κρέουζος
Επιμέλεια: Σταυρούλα Στεργίδου
Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Μαρτίου
Ιερά Σύνοδος : Ζητά από την κυβέρνηση την ακύρωση του τραγουδιού «El Diablo"
21:19
Κύπρος: 288 κρούσματα, ένας νεκρός
19:58
Συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας
18:33
Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις κατά τεσσάρων προσώπων στη Ρωσία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
17:25
Ντόμινικ Ράαμπ:Σημείο εκκίνησης το μοντέλο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
17:15
Ανησυχούν Υπουργός Υγείας και Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή
17:08
Αυτά είναι τα σημεία δειγματοληψίας rapid test για την Τετάρτη (03/03)
16:54
Στο 7,6% η ανεργία το 2020
16:49
Συνεδριάζει αύριο η εκτελεστική της ΚΟΠ για το θέμα των ξένων διαιτητών
16:34
Ζωντανά από το ΡΙΚ το ευρωπαϊκό κλειστού στίβου
16:06
Τρείς αγώνες για την Εθνική Αντρών
16:01
Συνάντηση με τον ηθοποιό Ανδρέα Φυλακτού, είχε η υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη.
15:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand