Αποφυλακίστηκε ο κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Με απόφαση του πενταμελούς Εφετείου, αποφυλακίστηκε μετά από 2,5 χρόνια στη φυλακή η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βασιλική Σταμάτη, παραμένει στη φυλακή αφού το εφετείο απέρριψε το αίτημά της για αποφυλάκιση.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου, που έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη, αποφυλακίστηκε με το σκεπτικό ότι έχει εκτίσει ένα σημαντικό τμήμα της ποινής της, έχει τρία ανήλικα παιδιά, που χρειάζονται τη φροντίδα της και επιπλέον με ανέκκλητη εντολή έχει συναινέσει στην εκχώρηση υπέρ του Δημοσίου όλων των περιουσιακών της στοιχείων που δεσμεύθηκαν από τις δικαστικές αρχές.

Αντίθετα, για τη σύζυγο του πρώην υπουργού Βασιλική Σταμάτη, το δικαστήριο έκρινε ότι το παιδί της, ανήλικο και αυτό, έχει τη φροντίδα των γονιών της και του αδελφού της και επιπλέον τα ψυχολογικά προβλήματα που η ίδια επικαλείται, αντιμετωπίζονται με επάρκεια στο Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ λίγο αργότερα δήλωσε: «Μόνο μόλις ανοίξει η πόρτα της φυλακής θα το πιστέψω. Είμαι χαρούμενη που θα γυρίσω κοντά στα παιδιά μου».

Ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος από την πλευρά του, σχολιάζοντας την απόφαση, σημείωσε ότι «η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της», ενώ ο Ακης Τσοχατζόπουλος έσπευσε να αγκαλιάσει την κόρη του εμφανώς συγκινημένος.

Το Δικαστήριο, πάντως, έθεσε περιοριστικούς όρους στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, την υποχρέωση να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της, απαγόρευση εξόδου και 30.000 χρηματική εγγύηση.

Σύνταξη: Νίκος Κέττηρος

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 10:40

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Δένδιας: Αισιόδοξος για ελληνικό οικοσύστημα αμυντικών βιομηχανιών
07:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 27 Απριλίου 2024
07:00
ΠτΔ: Ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κλιματική κρίση
06:44
Διαμαρτυρήθηκαν χθες οι Τουρκοκύπριοι για την οικονομική κρίση και τη διαφθορά στα κατεχόμενα
06:41
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.