Αβέρωφ: "Ο Πρόεδρος έμεινε εκτεθειμένος από ανεπάρκεια των ανθρώπων του" - Video

Το θέμα με το συμβόλαιο της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη πρέπει να κλείσει, δεν μπορεί να μείνει αυτό το ζήτημα για πάντα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ, Πρώτη Ενημέρωση, ο κύριος Νεοφύτου χαρακτήρισε σωστή την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να αλλάξει το συμβόλαιο. Σταράτα, είπε, η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη κακώς άλλαξε τους όρους για το ασυμβίβαστο και το μισθό της. Και πρόσθεσε : " Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτούργησε με καλή θέληση. Οι άνθρωποί του δεν λειτούργησαν με σοβαρότητα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έμεινε εκτεθειμένος από ανεπάρκεια των ανθρώπων του."

Παρακολουθείστε το video:

{mp4}averof{/mp4} 

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι το διακύβευμα για την Κύπρο είναι η επίλυση του κυπριακού και η ανόρθωση της οικονομίας. Πρόκειται είπε, για τους δύο μεγάλους εθνικούς στόχους. Δυστυχώς, σημείωσε ο κύριος Νεοφύτου, αναλωνόμαστε στα τετριμμένα και από τη μια χάνουμε την μεγάλη εικόνα και από την άλλη επιτυχγάνουμε την πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Για το θέμα των υδρογονανθράκων, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι μπορεί να γίνει ο καταλύτης για την επίλυση του κυπριακού. Δίκαιη λύση σημείωσε, δεν μπορεί να υπάρξει. Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, είπε, δεν είναι και η πιο δίκαιη λύση όμως πρέπει να βρεθεί μια λύση βιώσιμη που δεν θα τιμωρεί κάποια πλευρά αλλά θα δημιουργεί όφελος και προς τις δύο κοινότητες.

Απάντηση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο:

Υπάρχει ανεπάρκεια συστήματος στον χειρισμό ζητημάτων στο Προεδρικό, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης με αφορμή το θέμα του συμβολαίου της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη. Σχολιάζοντας αναφορά του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε ανεπάρκεια προσώπων, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε πως ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε σε ευθύνες του Προεδρικού στο χειρισμό του θέματος Γιωρκάτζη. Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχεδιασμός για αναδιαμόρφωση του συστήματος, το οποίο νοσεί διαχρονικά και πολύ σύντομα θα γίνει και σχετική ανακοίνωση. Αλλοίμονο, είπε, αν δεν αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και αν δεν λάβουμε τις αναγκαίες αποφάσεις, ώστε να μην βρεθούμε μπροστά σε καταστάσεις που δημιουργούν πρόβλημα για τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύνταξη: Νίκος Κέττηρος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 10:40

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.