Όχι σε διαδικασία που αμφισβητεί την κυπριακή ΑΟΖ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διεμήνυσε με σαφέστατο τρόπο προς πάσα κατεύθυνση ότι αποκλείεται η συμμετοχή σε οποιαδήποτε διαδικασία, η οποία στην ουσία θα αποδέχεται την αμφισβήτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Σε ομιλία που ανέγνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, σε εκδήλωση στην Χλώρακα, για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την άφιξη του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι αυτό το ειλικρινές μήνυμα οφείλουν να το συλλάβουν, τόσο όσοι έχουν πεισθεί για τις δήθεν καλές προθέσεις της Τουρκίας, όσο και η ίδια η Άγκυρα.
Υπέδειξε ότι η τουρκική ηγεσία αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της, όταν επικαλείται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στον υποθαλάσσιο πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιστρατεύοντας τις παράνομες συμφωνίες που υπέγραψε με ένα ψευδοκράτος, το οποίο η ίδια δημιούργησε και ελέγχει απόλυτα.
Δεν χρειαζόμαστε, είπε, την υπόδειξη της Τουρκίας για να δεχτούμε πως και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στο φυσικό αέριο, τονίζοντας ωστόσο ότι, δεν μπορεί να απαιτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία να απεμπολεί κυριαρχικά της δικαιώματα.
Παράλληλα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης διεμήνυσε ότι, με την προχθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, για συνέχιση της τουρκικής προκλητικής επέμβασης στην κυπριακή ΑΟΖ, απομακρύνεται περαιτέρω η ελπίδα για επανάληψη των συνομιλιών και επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, σύντομα.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:12

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.