Κινητή μονάδα πρόληψης αιφνιδίων θανάτων αποκτά σύντομα η Κύπρος

Κινητή μονάδα ελέγχου νεαρών αθλητών που θα ελέγχει κατά πόσο ένας αθλητής δυνατό τα πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια και να κινδυνεύει με αιφνίδιο θάνατο θα εγκαινιάσει το Φεβρουάριο του 2015 ο Παγκύπριας Σύνδεσμος συγγενών καρδιοπαθειών εκ γενετής εφήβων και ενηλίκων. Όπως δήλωσε στο Ρικnews η Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατερίνα Παπαδοπούλου η άφιξη της μονάδας στην Κύπρο ολοκληρώνει ένα μέρος του οράματος του συνδέσμου που είναι η πρόληψη και η μείωση των αιφνίδιων θανάτων.

Η άφιξη της μονάδας στην Κύπρο, πρόσθεσε, γίνεται ύστερα από πολλές δυσκολίες και εμπόδια που αντιμετώπισε ο σύνδεσμος από διάφορες πλευρές.Η κυρία Παπαδοπούλου εξήγησε ότι η λειτουργία της κινητής μονάδας γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και στόχος θα είναι να ελεγχθούν όλοι οι νεαροί αθλητές ακαδημιών, ομοσπονδιών και ομάδων. Η λειτουργία της κινητής μονάδας είπε θα συμπληρώσει την εκστρατεία πρόληψης θανάτου σε νέους και αθλητές που πραγματοποιεί ο σύνδεσμος.

Το πρόγραμμα πρόληψης τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Ο σύνδεσμος έχει καταγράψει δεκάδες περιπτώσεις και καλεί όσους γνωρίζουν ότι πάσχουν από συγγενή καρδιοπάθεια ή είχαν στην οικογένεια ή το φιλικό τους περιβάλλον περιστατικά αιφνίδιου θανάτου  να επικοινωνήσουν με το σύνδεσμο για να το αναφέρουν και να λάβουν σχετική ενημέρωση.
Το πρόγραμμα το οποίο ονομάζεται «ζήτημα καρδιάς» περιλαμβάνει εκδηλώσεις και διαλέξεις και θα κορυφωθεί το Φεβρουάριο του 2015 στα πλαίσια του μήνα πρόληψης και της παγκόσμιας εβδομάδας πρόληψης συγγενών καρδιοπαθειών από τις 7-14 Φεβρουαρίου .
Η κυρία Παπαδοπούλου ανέφερε ακόμα στο Ρικnews ότι φέτος ολοκληρώνονται άλλα δύο οράματα του συνδέσμου η προσφορά νομικών υπηρεσιών στα μέλη της και η άφιξη στη Κύπρο γιατρού με ειδίκευση στις συγγενείς καρδιοπάθειες. Εντός του μήνα είπε αναμένεται η άφιξη στην Κύπρο μιας καρδιολόγου με ειδίκευση στις συγγενείς καρδιοπάθειες για εφήβους και ενήλικες, μια ειδικότητα που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει στην Κύπρο παρά το  γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες ασθενείς.
Ο σύνδεσμος είπε η Πρόεδρος του ευχαριστεί το υπουργείο υγείας που φρόντισε ώστε οι ασθενείς με συγγενείς καρδιοπάθειες να αποκτήσουν τον ειδικό τους γιατρό και εξέφρασε την ελπίδα πως η προσπάθεια αυτή θα συνεχίσει και το κράτος να ενσκήψει στα προβλήματα αυτής της μερίδας των ασθενών .

Όσον αφορά το θέμα της νομικής στήριξης των μελών του συνδέσμου εξήγησε πως αυτό θα περιλαμβάνει κάλυψη των νομικών εξόδων των μελών τους που επιθυμούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για θέματα κακής ή λανθασμένης θεραπείας που δέχτηκαν.
Αυτό είπε κρίθηκε αναγκαίο διότι έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις μελών τους που αντιμετωπίστηκαν με αντιδεοντολογικούς  και επιζήμιους για την υγεία τους τρόπους .
Η κυρία Παπαδοπούλου καταλήγοντας ευχαρίστησε το κοινό για την ευαισθησία που έδειξε στο θέμα του μικρού Ραφαήλ και την οικονομική στήριξη που συνεχίζει να προσφέρει ώστε το δεκάμηνο βρέφος που πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια  να λαμβάνει την εβδομαδιαία του φροντίδα.
Λογαριασμός για ενίσχυση : 2411036478800 Ελληνική Τράπεζα

Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:13

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.