Κινητή μονάδα πρόληψης αιφνιδίων θανάτων αποκτά σύντομα η Κύπρος

Κινητή μονάδα ελέγχου νεαρών αθλητών που θα ελέγχει κατά πόσο ένας αθλητής δυνατό τα πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια και να κινδυνεύει με αιφνίδιο θάνατο θα εγκαινιάσει το Φεβρουάριο του 2015 ο Παγκύπριας Σύνδεσμος συγγενών καρδιοπαθειών εκ γενετής εφήβων και ενηλίκων. Όπως δήλωσε στο Ρικnews η Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατερίνα Παπαδοπούλου η άφιξη της μονάδας στην Κύπρο ολοκληρώνει ένα μέρος του οράματος του συνδέσμου που είναι η πρόληψη και η μείωση των αιφνίδιων θανάτων.

Η άφιξη της μονάδας στην Κύπρο, πρόσθεσε, γίνεται ύστερα από πολλές δυσκολίες και εμπόδια που αντιμετώπισε ο σύνδεσμος από διάφορες πλευρές.Η κυρία Παπαδοπούλου εξήγησε ότι η λειτουργία της κινητής μονάδας γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και στόχος θα είναι να ελεγχθούν όλοι οι νεαροί αθλητές ακαδημιών, ομοσπονδιών και ομάδων. Η λειτουργία της κινητής μονάδας είπε θα συμπληρώσει την εκστρατεία πρόληψης θανάτου σε νέους και αθλητές που πραγματοποιεί ο σύνδεσμος.

Το πρόγραμμα πρόληψης τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Ο σύνδεσμος έχει καταγράψει δεκάδες περιπτώσεις και καλεί όσους γνωρίζουν ότι πάσχουν από συγγενή καρδιοπάθεια ή είχαν στην οικογένεια ή το φιλικό τους περιβάλλον περιστατικά αιφνίδιου θανάτου  να επικοινωνήσουν με το σύνδεσμο για να το αναφέρουν και να λάβουν σχετική ενημέρωση.
Το πρόγραμμα το οποίο ονομάζεται «ζήτημα καρδιάς» περιλαμβάνει εκδηλώσεις και διαλέξεις και θα κορυφωθεί το Φεβρουάριο του 2015 στα πλαίσια του μήνα πρόληψης και της παγκόσμιας εβδομάδας πρόληψης συγγενών καρδιοπαθειών από τις 7-14 Φεβρουαρίου .
Η κυρία Παπαδοπούλου ανέφερε ακόμα στο Ρικnews ότι φέτος ολοκληρώνονται άλλα δύο οράματα του συνδέσμου η προσφορά νομικών υπηρεσιών στα μέλη της και η άφιξη στη Κύπρο γιατρού με ειδίκευση στις συγγενείς καρδιοπάθειες. Εντός του μήνα είπε αναμένεται η άφιξη στην Κύπρο μιας καρδιολόγου με ειδίκευση στις συγγενείς καρδιοπάθειες για εφήβους και ενήλικες, μια ειδικότητα που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει στην Κύπρο παρά το  γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες ασθενείς.
Ο σύνδεσμος είπε η Πρόεδρος του ευχαριστεί το υπουργείο υγείας που φρόντισε ώστε οι ασθενείς με συγγενείς καρδιοπάθειες να αποκτήσουν τον ειδικό τους γιατρό και εξέφρασε την ελπίδα πως η προσπάθεια αυτή θα συνεχίσει και το κράτος να ενσκήψει στα προβλήματα αυτής της μερίδας των ασθενών .

Όσον αφορά το θέμα της νομικής στήριξης των μελών του συνδέσμου εξήγησε πως αυτό θα περιλαμβάνει κάλυψη των νομικών εξόδων των μελών τους που επιθυμούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για θέματα κακής ή λανθασμένης θεραπείας που δέχτηκαν.
Αυτό είπε κρίθηκε αναγκαίο διότι έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις μελών τους που αντιμετωπίστηκαν με αντιδεοντολογικούς  και επιζήμιους για την υγεία τους τρόπους .
Η κυρία Παπαδοπούλου καταλήγοντας ευχαρίστησε το κοινό για την ευαισθησία που έδειξε στο θέμα του μικρού Ραφαήλ και την οικονομική στήριξη που συνεχίζει να προσφέρει ώστε το δεκάμηνο βρέφος που πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια  να λαμβάνει την εβδομαδιαία του φροντίδα.
Λογαριασμός για ενίσχυση : 2411036478800 Ελληνική Τράπεζα

Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:13

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιανουαρίου
Ιταλία: «Ξεκίνησε διάλογος» λένε η Λέγκα και η κεντροαριστερά, σε ό,τι αφορά την εκλογή του νέου προέδρου της δημοκρατίας
21:33
Σοβαρό τροχαίο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου
21:14
Μοιρασιά στο ΑΕΚ Αρένα: ΑΕΚ - Ανόρθωση 1-1 (βίντεο)
21:00
Tρεις πτήσεις από Λάρνακα προς Αθήνα ακυρώθηκαν λόγω κακοκαιρίας
20:56
Η Ομόνοια νίκησε δύσκολα την ΠΑΕΕΚ με 2-1 (βίντεο)
20:53
Ταλιμπάν συζητούν στο Όσλο με διπλωμάτες της Δύσης για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας
20:39
Τελεσίδικα εκτός «βουλής» το ΚΚΔ, ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα
20:19
Ένας θάνατος και 2815 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:00
Τέλος τα τεστ Covid για εμβολιασμένους ταξιδιώτες προς Αγγλία και η καραντίνα για τους ανεμβολίαστους
19:54
Χρ. Στυλιανίδης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στην Αττική Οδό - Αντίξοες και αύριο οι συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας
19:17
Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για διαφοροποίηση του μέτρου “test to stay” στα σχολεία
18:56
Παρέμβαση ΥΠΕΞ για τις εξελίξεις στη Συρία, Λιβύη και Ανατολική Ευρώπη στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
18:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand