ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ: "Να φέρουμε πίσω τον κόσμο της ΑΕΛ" ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: "Με Χριστάκη ξανά ομίλους"

Την αποφασιστικότητα του να δουλέψει με ζήλο, ώστε η ΑΕΛ να μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους της, εμφανίστηκε ο Χριστάκης Χριστοφόρου κατά την σημερινή παρουσίαση του.

«Ο κόσμος δεν ακολουθεί την ομάδα, γιατί έχει κριτική σκέψη. Θα δουλέψουμε σκληρά για να φέρουμε τον κόσμο πίσω. Χρειάζεται μεγάλη οργάνωση, όπως έχω δει αυτές τις δύο μέρες. Ο πρόεδρος μου έδωσε εν λευκώ την οργάνωση της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω το Συμβούλιο της ΑΕΛ, αλλά και τον πρόεδρο, για την τιμή που μου κάνουν να είμαι στην ΑΕΛ» ανέφερε αρχικά το νέο αφεντικό στον πάγκο της ΑΕΛ.

Ερωτηθείς κατά πόσον ο στόχος της ομάδας είναι η έξοδος στην Ευρώπη, τόνισε:

«Ναι, αυτός είναι ο στόχος, είναι πολύ σημαντική η ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας». Αναφερόμενος στο επικείμενο ντέρμπι με την Ομόνοια, υπογράμμισε:

«Κάθε αγώνας είναι σημαντικός και θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Το αν είναι το πρώτο ματς μετά την αλλαγή προπονητή ή είναι εκτός με την Ομόνοια, δεν παίζει ρόλο για μία μεγάλη ομάδα».

Παρών στην παρουσίαση του Χριστάκη Χριστοφόρου, ο πρόεδρος Αντρέας Σοφοκλέους. Ο "ισχυρός άνδρας" των γαλαζοκιτρίνων της λεμεσού, έστειλε το δικό του μήνυμα, τονίζοντας με έμφαση, ότι με τον κ.Χριστοφόρου στον πάγκο, η ΑΕΛ θα διαβεί εκ νέου το κατώφλι ευρωπαϊκού ομίλου. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ.Σοφοκλέους:

«Θέλω να καλωσορίσω τον Χριστάκη Χριστοφόρου ξανά στην ΑΕΛ. Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του στην ΑΕΛ τη δεκαετία του 80, όταν η ομάδα κατέκτησε τρία Κύπελλα. Είχε συνεισφέρει τα μέγιστα. Ελπίζουμε τα ίδια να προσφέρει και από το πόστο του προπονητή. Είναι άνθρωπος που γνωρίζει το αντικείμενο, δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα. Έδειξε και στην προηγούμενη ομάδα του αποτελέσματα. Εμείς ως Δ.Σ πιστεύουμε ότι θα εκπληρώσει το στόχο του. Αυτό που θέλουμε είναι τη συμπαράσταση του κόσμου. Γιατί και οι καιροί είναι δύσκολοι όπως και η θέση της ΑΕΛ. Αλλά όχι μη αναστρέψιμη. Αυτό που θέλουμε είναι να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι σημαντική για την ΑΕΛ, γιατί μεγαλώνει το όνομά της, μεγαλώνει η απήχησή της κι αυτό μεταφέρεται σε διάφορα ωφελήμετα που προσπαθούμε να έχουμε και στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ήδη είμαστε σε αυτή την τροχιά στο εξωτερικό. Μπαίνουμε και σε τροχιά για τα 85χρονα. Θα πρέπει να αφήσουμε τα διχαστικά και να είμαστε όλοι ενωμένοι. Να συμμετέχουμε όλοι στις εκδηλώσεις για τα 85άχρονια. Εύχομαι κάθε επιτυχία στον Χριστάκη και την ΑΕΛ. Και με τον Χριστάκη να μπούμε ξανά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης».

Κληθείς να τοποθετηθεί στο θέμα πιθανής ενίσχυσης του ρόστερ, τόνισε:

«Στη θεραπεία ο πιο αρμόδιος είναι ο γιατρός. Αν το ρόστερ της ΑΕΛ πάσχει, ο πιο κατάλληλος για να γιάνει είναι ο γιατρός, ο προπονητής. Ο προπονητής, επαναλαμβάνω, έχει εν λευκώ το πρόσταγμα για όποιες αλλαγές χρειάζεται οργανωτικά ή στο ρόστερ της ομάδας».

Για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα, τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της ΑΕΛ:

«Είναι πολλά που φταίνε. Το πρώτο είναι ότι είμαστε τιμωρημένοι μέχρι και τον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα. Από την άλλη η κάρτα φιλάθλου έδωσε ευκαιρία σε πάρα πολλούς να την επικαλεστούν για να μην έρθουν στο γήπεδο είτε συνειδητά είτε λόγω αντίδρασης. Και είναι ένα πρόβλημα που σήμερα αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες. Πιστεύω πως όταν λιγοστεύουν οι αγωνιστικές και κρίνονται οι θέσεις, ο κόσμος θα έρθει. Και κάτι πρέπει να γίνει με την κάρτα φιλάθλου. Θα πρέπει οι αρμόδιοι να καταλάβουν ότι απέτυχε. Υπάρχει νόμος για τη βία. Ότι άλλα κομπογιανίτικα έκανε ο Υπουργός δεν έχουν αξία. Όσο ήταν απλά βουλευτής μιλούσε συνέχεια για το αυτόφωρο. Είναι δύο χρόνια Υπουργός και τίποτα δεν έκανε». Σημαντική η παρέμβασή του κ.Σοφοκλέους για το οκονομικό που ταλανίζει τα σωματεία και τις οφειλές στο κράτος: «Η ΑΕΛ έχει καλύψει τις υποχρεώσεις της προς το κράτος, αλλά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για το ποδόσφαιρό μας. Το μεγαλύτερο ποσό που οφείλουν τα σωματεία είναι πρόστιμα και τόκοι επί των φόρων. Αυτό ζητούμε από την Πολιτεία να ρυθμίσει, γιατί ο κάθε φορολογούμενος μπορεί να πάει και να ζητήσει μία ρύθμιση επί των φόρων. Όμως η Πολιτεία αντιλαμβανόμενη ότι υπάρχει θέμα και με τους φόρους στα κριτήρια, προσπαθεί να πάρει όλα τα ποσά. Θεωρώ αδύνατο για τα σωματεία να τα αποπληρώσουν, ακόμη κι αν υπάρχουν 60 ή και 120 δόσεις». Τέλος κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα ανέφερε ο Ιβαϊλο Πέτεφ: «Εμείς πήγαμε στα δικαστικά όργανα της ΚΟΠ, στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών. Θα βγάλει απόφαση και θα την εκτελέσουμε. Δεν μπορούμε τώρα να μιλάμε για το συμβόλαιο του Πέτεφ».

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:13

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
06:03
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
05:59
ΟΗΕ: Ομάδα ειρηνευτών δέχθηκε πυρά στην περιοχή κατασκευής της προβλήτας
05:52
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή προβλήτας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
05:48
Για σχέδιο εξόντωσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη κάνει λόγο η Ελεγκτική Υπηρεσία
05:42
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
05:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
05:32
25 Απριλίου
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.