Εκρηκτική η κατάσταση στο Ισραήλ

Τεταμένο το κλίμα μετά τη χθεσινή επίθεση σε συναγωγή στη δυτική Ιερουσαλήμ. Τα θύματα της επίθεσης ανήλθαν σε πέντε καθώς αστυνομικός που έσπευσε στην συναγωγή υπέκυψε στα τραύματά του. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε την κατεδάφιση των σπιτιών των δραστών.

Πρόκειται για την πιο θανατηφόρα επίθεση στην πόλη τα τελευταία έξι χρόνια. Δύο Παλαιστίνιοι από την περιοχή εισέβαλαν στη συναγωγή με όπλο και μπαλτά προκαλώντας μακελειό. Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τους δράστες. Εκείνη την ώρα προσεύχονταν στη συναγωγή περίπου 25 άτομα. Από τα πέντε θύματα, οι τέσσερεις είνα ιραβίνοι. Δέκα άτομα συνελήφθησαν για την υπόθεση. Η βία στην περιοχή έχει αυξηθεί τον τελευταίο μήνα λόγω διαμάχης για τον έλεγχο του ιερότερου μέρους της Ιερουσαλήμ, του Όρους του Ναού που διεκδικούν και οι δύο θρησκευτικές κοινότητες.

israel-jerusalem-synagogue-attack-03

Με κατεδαφίσεις απαντά το Ισραήλ

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε τους δράστες της επίθεσης «ανθρώπινα κτήνη» προσθέτοντας ότι έχει δώσει εντολή για κατεδάφιση των σπιτιών τους. Ο κ. Νετανιάχου είπε ότι διέταξε να ενταθούν τα μέτρα εναντίον εκείνων που «υποκινούν το μίσος», ενώ ταυτόχρονα ζήτησε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφάλειας στην πόλη, τονίζοντας ότι η Ιερουσαλήμ βρίσκεται εν μέσω κύματος τρομοκρατίας.

Τέλος, κατηγόρησε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς ότι δεν κάνει αρκετά για να ανακόψει τη βία, παρόλο που ο Παλαιστίνιος ηγέτης καταδίκασε την επίθεση.

israel-jerusalem-synagogue-attack-081

Ισπανία: Ψήφισμα αναγνώρισης κράτους της Παλαιστίνης

Από την άλλη, η ισπανική βουλή πέρασε ψήφισμα αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους, υπό τον όρο ότι οι δύο πλευρές θα εργαστούν για την εξεύρεση λύσης της διένεξής τους. Το ψήφισμα έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα και κατατέθηκε από τη σοσιαλιστική αντιπολίτευση. Η βουλή της Ισπανίας ζητά ομόφωνα από την κυβέρνηση να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος και να συντονίσει τη δράση της με την υπόλοιπη ΕΕ. Παρόμοια ψηφίσματα έχουν περάσει στη Βρετανία και στην Ιρλανδία.

Σύνταξη: Μαρία Τσαγγάρη

Πηγή: Euronews- ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:13

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.