Από βδομάδας η συνάντηση Αναστασιάδη - Γιωρκάτζη

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τη Δοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη για να συζητήσουν και να ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα που προκάλεσαν τη μεταξύ τους κρίση με αφορμή το συμβόλαιο διορισμού της κυρίας Γιωρκάτζη.

Ανεξαρτήτως όσων λέχθηκαν στη Βουλή χθες, το θέμα δεν θεωρείται λήξαν για την κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι θα γίνει διεξοδική συζήτηση, βάσει και όσων ήγειρε αρχικώς στη δήλωσή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κάνει λόγο για ευθύνες των συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ εγείρει και ηθικό ζήτημα για τη Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ Από Μέρα Σε Μέρα, τόνισε ότι διεφάνη πως οι αλλαγές στο συμβόλαιο δεν ήταν υπόψιν του Προέδρου.

Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει θεσμική και πολιτική ανεπάρκεια στους χειρισμούς και αντιφάσεις μεταξύ Προέδρου και Διοικητή ενώ προτάσσει σειρά ερωτημάτων που παρέμειναν χωρίς ικανοποιητική απάντηση.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού δήλωσε ότι το Προεδρικό και η κυρία Γιωρκάτζη, δεν δίνουν την πραγματική εικόνα και έκαμε λόγο για συμφέροντα, σοβαρά ελλείμματα διαφάνειας και χρηστής διοίκησης.

Το ΔΗΚΟ υποστήριξε ότι οι χθεσινές αναφορές της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, αφήνουν εκτεθειμένο τον Πρόεδρο.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, τόνισε ότι πρέπει να απαντηθεί, εάν υπάρχει το σημείωμα Γιωρκάτζη και γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ισχυρίστηκε ότι δεν τον είχε ενημερώσει.

Κάλεσε παράλληλα το προεδρικό να απαντήσει, εάν σε αυτό τον τόπο, προεδρεύει ο Νίκος Αναστασιάδης ή ο Μακάριος Δρουσιώτης.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Εδέκ, Γιώργος Βαρνάβα, έκαμε λόγο για ασταμάτητο κατήφορο ο οποίος διασύρει το κράτος.

Η Προεδρία  της Δημοκρατίας, είπε, ετοίμασε και υπέγραψε το συμβόλαιο εργοδότησης της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη χωρίς να προσέξει ότι αφαιρέθηκε πρόνοια για το ασυμβίβαστο και ότι προστέθηκε αύξηση της μισθοδοσίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε ότι το θέμα αποτελεί αφορμή για να καθιερωθούν συγκεκριμένες διαδικασίες ελέγχου για όλους τους κρατικούς αξιωματούχους.

Μόνο έτσι τόνισε θα εξαλειφθεί η διαπλοκή, θα παταχθεί η διαφθορά και θα υπάρξει λογοδοσία.

Η εκπρόσωπος των Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου δήλωσε ότι πρέπει να διεξαχθεί έρευνα για το συμβόλαιο της Διοικήτριας και για τις αλλαγές οι οποίες έγιναν.

Πρέπει επίσης, πρόσθεσε, να δοθούν απαντήσεις από τη Χρυστάλλα Γιωρκάτζη για τα υπονοούμενα που άφησε περί διαπλοκής και συμφερόντων.

Άστοχες και άδικες χαρακτήρισε η κυβέρνηση τις επιθέσεις που εξαπολύουν κόμματα της αντιπολίτευσης εναντίον της, όσον αφορά ποιος πραγματικά κυβερνά αυτόν τον τόπο και πως τον κυβερνά.

Σε γραπτή δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρει ότι οι πολίτες παρακολουθούν και κρίνουν όλους, γνωρίζουν τα τεράστια βήματα που επιτεύχθηκαν σε σχέση με την κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση και που βρίσκεται η χώρα σήμερα.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 10:50

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
22:00
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Κόμπος
21:32
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων, λέει η Λαγκάρντ
21:25
Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων Πηγών Ενέργειας
21:18
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τράπεζα Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
21:14
Τα είπαν τηλεφωνικώς οι Πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν
21:01
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά του Ιράν, λόγω επίθεσης στο Ισραήλ
20:53
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
20:48
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.