Χρ. Γιωρκάτζη - Μόνη της διαμόρφωσε το συμβόλαιό της

H ίδια η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, διαμόρφωσε τους όρους διορισμούς της, όπως ανέφερε η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας ενώπιον της  επιτροπής Θεσμών της Βουλής.

Είπε επίσης ότι τους απέστειλε στην Προεδρία της Δημοκρατίας για υπογραφή από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Πρόσθεσε ότι ενημέρωσε για τις αλλαγές με γραπτό ανεπίσημο, όπως το χαρακτήρισε, σημείωμα. Η κυρία Γιωρκάτζη  διευκρίνισε ότι δεν τέθηκαν ενώπιον της δυο κείμενα, αλλά η ίδια ανέτρεξε στους όρους προηγούμενων διοικητών και είχε ενώπιον της τις δύο εκδοχές. Είπε, ακόμα, ότι αφού συμβουλεύτηκε ανεπίσημα το Γενικό Εισαγγελέα και το νομικό σύμβουλο της Κεντρικής Τράπεζας διαμόρφωσε την πρόνοια περί ασυμβίβαστου στη βάση της νομοθεσίας περί Κεντρικής Τράπεζας και τη μισθοδοσία της, έτσι ώστε να προβλέπει αυξήσεις στη βάση των προηγούμενων συμβολαίων.

Με την Γιωρκάτζη επικοινωνούσε ο Μακάριος Δρουσιώτης

Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας Παναγιώτης Αντωνίου είπε ότι στην κυρία Γιωρκάτζη στάληκε το συμβόλαιο του προηγούμενου διοικητή, αφού έγιναν οι αλλαγές στα ονόματα. Πρόσθεσε ότι στη συνέχεια ο ίδιος έφυγε για ταξίδι και όταν επέστρεψε τέθηκαν ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας οι όροι διορισμού με την αναφορά ότι έγιναν οι αλλαγές στη βάση της νομοθεσίας περί Κεντρικής Τράπεζας. Διεκρίνησε όμως ότι σε εκείνο το στάδιο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε το χρόνο να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Ο κύριος Αντωνίου είπε ότι κατά την απουσία του η επικοινωνία με την κυρία Γιωρκάτζη είχε ανατεθεί  στον Μακάριο Δρουσιώτη.

Η θέση του Γενικού Εισαγγελέα και του Νομικού συμβούλου της Κεντρικής Τράπεζας

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, είπε ότι η πρόνοια περί ασυμβίβαστου που περιελήφθη στους όρους διορισμού της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη υπάρχει στο νόμο περί Κεντρικής Τράπεζας και μπορεί να λεχθεί ότι κάνει τη δουλειά του καλά. Θα μπορούσε να περιληφθεί και η προηγούμενη πρόνοια, συνέχισε, καθώς είναι όλα επιτρεπτά από το νόμο. Ωστόσο, ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας, αν μιλάμε για σύγκρουση συμφερόντων υπάρχουν και γενικές αρχές που διέπουν τα θέματα αυτά. Ο κύριος Κληρίδης είπε ότι με το υφιστάμενο συμβόλαιο δεν τίθεται θέμα ασυμβιβάστου για την διοκήτρια της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο νομικός σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας Αλέκος Ευαγγέλου είπε ότι σε συνάντηση με την κυρία Γιωρκάτζη, όταν ήταν ακόμα Γενική Ελεγκτρια, είπε ότι της ανέφερε πως θέμα του ασυμβιβάστου προβλέπεται στον νόμο της Κεντρικής Τράπεζας.

Σύνταξη: Νίκος Κέττηρος

Πηγή: Νίκος Σχίζας

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 10:51

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιανουαρίου
Εντός της ημέρας, γονείς και εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τα τελικά πρωτόκολλα του "test-to-stay"
10:48
Η πρώτη στον κόσμο μοριακή ανάλυση της πρωτεΐνης ακίδας της Όμικρον έγινε από επιστήμονες στον Καναδά
10:46
Πυρ ομαδόν κατά Κυπριακής Δημοκρατίας από Τούρκους αξιωματούχους για PYD
10:24
Χρίστος Ανδρέου: Έγιναν μέχρι σήμερα δέκα ανεπιτυχείς προσπάθειες για επικοινωνία με τον Ηλία Γκιώνη
10:20
Πρωτάθλημα Cyta: Πρόγραμμα και τηλεοπτικές μεταδόσεις 18ης αγωνιστικής
10:12
Αυξάνουν την διαφορά οι Σανς
10:11
Προβλημάτισε και στο Τελ Αβίβ
10:09
Τσάβι: «Δύσκολες ημέρες, χάσαμε δύο τίτλους»
10:07
Σάκκαρη: «Μπορώ να φθάσω έως το τέλος»
10:05
Ανησυχία για τον αριθμό θανάτων από κορονοϊό εξέφρασε Χαράλαμπος Χαριλάου
10:00
Πρωτάθλημα Futsal: ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ 7-4, Ανόρθωση - Αραράτ 6-1
10:00
Η Γερμανία θέλει να προσελκύει 400.000 εξειδικευμένους εργαζόμενους από το εξωτερικό, κάθε χρόνο
09:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand