Διαμαρτυρία νοσηλευτών έξω από τη βουλή

Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν στις 10 το πρωί οι νοσηλευτές, ζητώντας διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και επίλυση βασικών ζητημάτων τους με την επικείμενη εφαρμογή του ΓΕΣΥ και της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών Θεόδωρος Πετέλης δήλωσε πως μετέβησαν στη βουλή για να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια τους γιατί τα βασικά θέματα τα οποία έχουν θέσει προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την ομαλή ένταξή τους στο Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ) και στην αυτονόμηση δεν έχουν γίνει ακόμα δεκτά.

Σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματά τους οι νοσηλευτές επέδωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Λ. Ομήρου.

Μεταξύ άλλων ζητούν:
Διασφάλιση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας τους και ότι απορρέει από αυτή π.χ. μονιμότητα, μισθοδοσία, προσαυξήσεις, ΑΤΑ, επιδόματα, προαγωγές και ανέλιξη, ιδιότητα που προστατεύεται και από το Σύνταγμα.
Ακόμα διόρθωση της στρέβλωσης που υπάρχει στη μισθοδοσία των νοσηλευτών και αναπροσαρμογή της δομής κλιμάκων μισθοδοσίας από την κλίμακα Α5-7-8, σε πανεπιστημιακή κλίμακα Α8-10-11 αφού οι νοσηλευτές είναι οι μόνοι πτυχιούχοι που εισέρχονται στη δημόσια υπηρεσία με κλίμακα Α5 αντί στην κλίμακα Α8, όπως οι υπόλοιποι πτυχιούχοι στο δημόσιο τομέα.
Επίσης αποπαγοποίηση των 189 (161 γενικής νοσηλευτικής και 28 ψυχικής υγείας) θέσεων μόνιμου διορισμού που εκκρεμεί στην ΕΔΥ από το 2011 και αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής, όπως έχει δρομολογηθεί σε άλλους τομείς του δημόσιου τομέα.
Οι νοσηλευτές ζητούν ακόμη τη διασφάλιση και κατοχύρωση της αντιμισθίας για εργασία σε αντικανονικό ωράριο (επίδομα βάρδιας) και διευκρίνιση για τα συμβόλαια πρόσληψης των έκτακτων νοσηλευτών που ήδη εργάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια αλλά και για τους νεοεισερχομένους νοσηλευτές.

Οι διαμαρτυρόμενοι νοσηλευτές μετά τη Βουλή πορεύθηκαν και προς το Υπουργείο Υγείας, όπου επέδωσαν κι εκεί το υπόμνημα με τα αιτήματα τους.

Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:13

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.