Συριακό και Κυπριακό θα συζητήσει την Παρασκευή στην Τουρκία ο Τζο Μπάιτεν

Στην Τουρκία μεταβαίνει την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιτεν για διήμερη επίσκεψη. Κατά την επίσκεψη του θα συζητήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν το Συριακό και το Κυπριακό.

 Πηγές της εφημερίδας  «Τζουμχουριέτ» από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνουν ότι η Άγκυρα γνωρίζει πως ο Μπάιντεν πρόσκειται στις θέσεις της Ε/κ πλευράς. «Ωστόσο αυτή είναι που έθεσε σε εκκρεμότητα τις διαπραγματεύσεις και τώρα στενεύει το παράθυρο για τη λύση", φέρεται να δήλωσε ο ίδιος αρμόδιος.

Η συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και θεωρείται κρίσιμη έπειτα και από την δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αυστραλία στο περιθώριο των G20 ότι και  ο  Πρόεδρος Ομπάμα θέλει να φύγει ο Άσσαντ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να συζητήσει την αλλαγή της πολιτικής  αυτής των ΗΠΑ στο Συριακό και να πει στον Μπάιντεν ότι και το καθεστώς της Δαμασκού πρέπει να τελειώσει και όχι μόνο οι τζιχαντιστές.

Στο τραπέζι θα είναι και η πρόταση της Τουρκίας για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων καθώς και η φόρμουλα για εκπαίδευση και εξοπλισμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Θα συζητηθούν και οι αεροπορικές επιθέσεις κατά του ΙΣΙΛ και ο Μπάιντεν αναμένεται να ζητήσει ξανά την χρήση των αεροπορικών βάσεων της Τουρκίας από αμερικανικά αεροσκάφη για βομβαρδισμό του ΙΣΙΛ.

Διπλωματικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η Άγκυρα μπορεί να ανάψει το πράσινο φως για παραχώρηση των βάσεων της στην περίπτωση που οι βομβαρδισμοί συμπεριλάβουν και το καθεστώς της Δαμασκού.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναμένεται να συναντήσει επίσης τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και να επισκεφθεί επίσης το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: Άννα Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 10:51

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.