Στο "Τρίτο" συνεχίστηκε η κόντρα υπουργού Υγείας – ΠΑΣΥΚΙ- Audio

Έντονη κριτική στον υπουργό Υγείας ότι προχωρεί σε αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων χωρίς να έχει γίνει η αναδιοργάνωση, ασκούν οι κυβερνητικοί ιατροί, οι οποίοι από τις επτά και τριάντα κατέρχονται σε δίωρη στάση εργασίας.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο η πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Μάρω Κοντού δήλωσε ότι οι θέσεις που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας δεν απαντούν στα σημεία τα οποία τέθηκαν από τους γιατρούς ενώ παραπέμπουν σε βάθος χρόνου.
Πρόσθεσε ότι τα νομοσχέδια θα κατατεθούν προς έγκριση στη Βουλή στο τέλος του μήνα και οι γιατροί ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί. Δεν είναι δυνατόν είπε, να μας παρουσιάσουν τα νομοσχέδια στο τέλος της εβδομάδας και να αναμένουν ότι θα τα μελετήσουμε και θα δώσουμε τα σχόλιά μας εντός δύο ημερών.
Η κυρία Κοντού είπε ότι για τη μελέτη των νομοσχεδίων θα πρέπει να δοθούν τουλάχιστον επτά ημέρες.
Οι Κυβερνητικοί Ιατροί, μεταξύ άλλων αξιώνουν τη συνέχιση της λειτουργίας των δημόσιων νοσηλευτηρίων με το υφιστάμενο καθεστώς και τη διασφάλιση του εργασιακού μέλοντός τους και της παροχής υπηρεσιών δημόσιας υγείας προς τους πολίτες.
Προειδοποιούν επίσης με κλιμάκωση των μέτρων αν η κατάσταση δεν διαφοροποιηθεί.

{mp3}kontou{/mp3}

Ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής δήλωσε ότι με την απεργία των γιατρών δεν τιμωρείται ούτε ο ίδιος, ούτε η κυβέρνηση αλλά οι ασθενείς.
Μιλώντας επίσης στο Πρωινό Δρομολόγιο ο κύριος Πατσαλής χαρακτήρισε αχρείαστη τη στάση εργασίας των κυβερνητικών γιατρών, προσθέτοντας πως δεν προσφέρει τίποτε.
Σχολιάζοντας το αίτημα της ΠΑΣΥΚΙ να της δοθεί χρόνος για μελέτη των νομοσχεδίων ο υπουργός υγείας διαβεβαίωσε ότι θα τους παρασχεθεί.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα συζητείται το θέμα επί μακρόν επισημαίνοντας ότι το ΓΕΣΥ συζητείται εδώ και τριάντα χρόνια.
Ο Φίλιππος Πατσαλής συμφώνησε ότι για να αυτονομηθούν τα νοσηλευτήρια πρέπει πρώτα να γίνει αναδιοργάνωση και υπέδειξε ότι ζητήθηκε η βοήθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στην προσπάθεια της αναδιοργάνωσης είπε θα συμμετέχουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι.

{mp3}patsalis{/mp3}

Σύνταξη: Στέλιος Κρέουζος

Πηγή: Πρωϊνό Δρομολόγιο

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 10:51

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τις αναφορές του Προέδρου της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan:
22:11
Η Λιθουανία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Μόσχα
21:51
Νέες, φιλορωσικές αρχές Χερσώνας: Το ρούβλι επίσημο νόμισμα της επαρχίας
21:38
Η εταιρεία Starbucks αποχωρεί από την Ρωσία μετά από 15 χρόνια
21:30
Φεστιβάλ Καννών: Οι γυναίκες καταλαμβάνουν το κόκκινο χαλί
21:15
Ουκρανία: Μια μητέρα, η οποία έχασε τον μονάκριβο γιο της, θρηνεί για τους νεκρούς της Μαριούπολης που δεν έχουν κανέναν να τους κλάψει
21:11
Ερντογάν: Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης-Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του
21:09
Ερντογάν: Έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία "ζώνης ασφαλείας" στα νότια σύνορα
21:07
Δύο νεκροί και120 τραυματίες από έκρηξη στο Αμπού Ντάμπι
21:04
Για το όραμα της πράσινης μετάβασης μίλησε σε προσυνέδριο του ΔΗΣΥ στην Αγλαντζιά ο Α. Νεοφύτου
21:02
Θα βελτιώσουν τα οδοφράγματα και θα ζητήσουν διάνοιξη κι άλλων, δήλωσε ο Ουστέλ
21:00
Αύξηση 1% στην ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις αναφορές Κριστίν Λαγκάρντ
20:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand