Σήμερα γιατροί αύριο οι νοσηλευτές

Μετά τη σημερινή δίωρη στάση εργασίας των γιατρών σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατέρχονται αύριο Τρίτη και οι νοσηλευτές. Σε ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών αναφέρει ότι διαμαρτυρόμενη για την μη ικανοποίηση των αιτημάτων της που έχουν καταθέσει ενόψει της εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας αύριο στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την βουλή και μετέπειτα στο Υπουργείο Υγείας.

Στην εκδήλωση, προσθέτει η ανακοίνωση , θα λάβει μέρος αντιπροσωπεία Νοσηλευτών  μη εργαζόμενων κατά χρόνο αυτό, με σκοπό να μην επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργιά των δημόσιων νοσηλευτηρίων και αποφυγή ταλαιπωρίας των ασθενών.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ), σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι τους τελευταίους τρεις μήνες επιδίωξε και εισήλθε σε διάλογο  με όλους τους αρμοδίους φορείς , τον Υπουργό Υγείας και με όλα τα πολιτικά κόμματα σχετικά με την επικείμενη εφαρμογή του ΓΕ.Σ.Υ και της Αυτονόμησης των δημόσιων Νοσηλευτηρίων όπου η συντεχνία εξέφρασε τις θέσεις και τις ανησυχίες της χωρίς ωστόσο να έχουν διευκρινιστεί η αποσαφηνιστεί. Η συντεχνία ευελπιστεί έστω και την υστάτη όπως εισακουστούν τα βάσιμα της αιτήματα διαφορετικά προειδοποιεί ότι θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της.

Τα ζητήματα που θέτει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ είναι:

1) Η διασφάλιση της  Δημοσιοϋπαλληλικής Ιδιότητας των Νοσηλευτών και ότι απορρέει από αυτή. πχ μονιμότητα, μισθοδοσία προσαυξήσεις, ΑΤΑ, επιδόματα, προαγωγές και ανέλιξη, ιδιότητα που προστατεύεται και από το σύνταγμα.

2) Η διόρθωση της στρέβλωσης που υπάρχει στη μισθοδοσία των νοσηλευτών και αναπροσαρμογή της δομής κλιμάκων μισθοδοσίας από την κλίμακα, από Α5–7–8, σε πανεπιστημιακή κλίμακα Α8-10-11 αφού οι νοσηλευτές  είναι οι μόνοι πτυχιούχοι που εισέρχονται στην δημόσια υπηρεσία με κλίμακα Α5 αντί στην κλίμακα Α8 όπως οι υπόλοιποι πτυχιούχοι στο δημόσιο τομέα.

3) Η αποπαγοποιήση των 189 ( 161 γενικής νοσηλευτικής και 28 ψυχικής υγείας )  θέσεων μόνιμου διορισμού που εκκρεμεί στην ΕΔΥ από το 2011 και αποπαγοποιήση των θέσεων προαγωγής όπως έχει δρομολογηθεί σε άλλους τομείς του δημόσιου τομέα.

4) Η διασφάλιση και κατοχύρωση της αντιμισθίας για εργασία σε αντικανονικό ωράριο (επίδομα βάρδιας).

5) Η διευκρίνηση  για τα συμβόλαια πρόσληψης των έκτακτων Νοσηλευτών  που ήδη εργάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια αλλά και για τους νεοεισερχομένους Νοσηλευτές.

Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: Ανακ. ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:13

Τελευταιες Ειδησεις

26 Σεπτεμβρίου
Μικρή μείωση σε μηνιαία βάση και αύξηση σε ετήσια στον αριθμό νέων αιτήσεων πολιτικού ασύλου στην Κύπρο
21:50
Λαγκάρντ: Το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά
21:02
Πεσκόφ: Ρωσία και ΗΠΑ διατηρούν έναν περιορισμένο μεν αλλά ανοιχτό δίαυλο διαλόγου για τα πυρηνικά
20:24
Σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας και επίθεση κατά των ΗΠΑ προχώρησε ο Ερντογάν
19:57
Έκτακτη καθησυχαστική δήλωση από την Τράπεζα της Αγγλίας λόγω των ανησυχιών για τη στερλίνα
19:22
Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας Πρέσβης
18:09
Πρώτο τεστ πλανητικής άμυνας: Συντριβή σκάφους της NASA σε αστεροειδή απόψε
17:38
Τον Μανώλη Γλέζο θα τιμήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη
17:16
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο καιρού (26/09/22)
16:40
Το ΤΕΠΑΚ ψάχνει κτήρια προς ενοικίαση για κάλυψη στεγαστικών του αναγκών
16:23
Φώτης Φωτίου: Σε έξαρση η αδιαλλαξία της Τουρκίας
15:55
Πολιτικός σεισμός στην Ιταλία από την επικράτηση της άκρας δεξιάς - Τζόρτζια Μελόνι: "Η Ιταλία μας διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε"
15:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand