Σήμερα γιατροί αύριο οι νοσηλευτές

Μετά τη σημερινή δίωρη στάση εργασίας των γιατρών σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατέρχονται αύριο Τρίτη και οι νοσηλευτές. Σε ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών αναφέρει ότι διαμαρτυρόμενη για την μη ικανοποίηση των αιτημάτων της που έχουν καταθέσει ενόψει της εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας αύριο στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την βουλή και μετέπειτα στο Υπουργείο Υγείας.

Στην εκδήλωση, προσθέτει η ανακοίνωση , θα λάβει μέρος αντιπροσωπεία Νοσηλευτών  μη εργαζόμενων κατά χρόνο αυτό, με σκοπό να μην επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργιά των δημόσιων νοσηλευτηρίων και αποφυγή ταλαιπωρίας των ασθενών.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ), σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι τους τελευταίους τρεις μήνες επιδίωξε και εισήλθε σε διάλογο  με όλους τους αρμοδίους φορείς , τον Υπουργό Υγείας και με όλα τα πολιτικά κόμματα σχετικά με την επικείμενη εφαρμογή του ΓΕ.Σ.Υ και της Αυτονόμησης των δημόσιων Νοσηλευτηρίων όπου η συντεχνία εξέφρασε τις θέσεις και τις ανησυχίες της χωρίς ωστόσο να έχουν διευκρινιστεί η αποσαφηνιστεί. Η συντεχνία ευελπιστεί έστω και την υστάτη όπως εισακουστούν τα βάσιμα της αιτήματα διαφορετικά προειδοποιεί ότι θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της.

Τα ζητήματα που θέτει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ είναι:

1) Η διασφάλιση της  Δημοσιοϋπαλληλικής Ιδιότητας των Νοσηλευτών και ότι απορρέει από αυτή. πχ μονιμότητα, μισθοδοσία προσαυξήσεις, ΑΤΑ, επιδόματα, προαγωγές και ανέλιξη, ιδιότητα που προστατεύεται και από το σύνταγμα.

2) Η διόρθωση της στρέβλωσης που υπάρχει στη μισθοδοσία των νοσηλευτών και αναπροσαρμογή της δομής κλιμάκων μισθοδοσίας από την κλίμακα, από Α5–7–8, σε πανεπιστημιακή κλίμακα Α8-10-11 αφού οι νοσηλευτές  είναι οι μόνοι πτυχιούχοι που εισέρχονται στην δημόσια υπηρεσία με κλίμακα Α5 αντί στην κλίμακα Α8 όπως οι υπόλοιποι πτυχιούχοι στο δημόσιο τομέα.

3) Η αποπαγοποιήση των 189 ( 161 γενικής νοσηλευτικής και 28 ψυχικής υγείας )  θέσεων μόνιμου διορισμού που εκκρεμεί στην ΕΔΥ από το 2011 και αποπαγοποιήση των θέσεων προαγωγής όπως έχει δρομολογηθεί σε άλλους τομείς του δημόσιου τομέα.

4) Η διασφάλιση και κατοχύρωση της αντιμισθίας για εργασία σε αντικανονικό ωράριο (επίδομα βάρδιας).

5) Η διευκρίνηση  για τα συμβόλαια πρόσληψης των έκτακτων Νοσηλευτών  που ήδη εργάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια αλλά και για τους νεοεισερχομένους Νοσηλευτές.

Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: Ανακ. ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:13

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιανουαρίου
Βρετανία: Ο Ντόμινικ Κάμινγκς θα καταθέσει για τις καταγγελίες του για παραβιάσεις του lockdown
20:44
Ερντογάν: Ενδέχεται επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου στην Τουρκία
20:10
ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα υγιή παιδιά χρειάζονται αναμνηστική δόση
20:07
Τρεις θάνατοι και 2,200 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τρίτη
20:01
Ο Λαβρόφ ζήτησε από τον Μπλίνκεν να μην αναπαράγει τις εικασίες περί «ρωσικής επιθετικότητας» στην Ουκρανία
19:10
Ο Μπλίνκεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λαβρόφ, τόνισε την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ουκρανία
19:08
Έκκληση Σολτς-Στόλτενμπεργκ στη Μόσχα για αποκλιμάκωση και επιστροφή στον διάλογο
19:00
Επιβεβαιώνεται η πτωτική τροχιά κρουσμάτων Covid στο ΗΒ παρά τα σχεδόν 100.000 περιστατικά
18:30
Προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές
17:35
Εφαρμόζεται από την προσεχή Δευτέρα το μέτρο του test to stay στα σχολεία
17:26
Άρση περιορισμών στη Σκωτία λόγω «καθοδικής τάσης» του κορωνοϊού
17:22
Η πρόοδος των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και η δημιουργία Αρχής Πάταξης της Διαφθοράς, συζητήθηκαν στο Προεδρικό
16:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand