"Μόνο ΑΠΟΕΛ"

Στο πλαίσιο της πλήρους διαφάνειας αλλά και σωστής ενημέρωσης των μετόχων της Εταιρείας  ΑΠΟΕΛ δημοσιοποιείται η επιστολή-πρόταση που αποστάληκε σήμερα προς το Δ.Σ. του Σωματείου του ΑΠΟΕΛ.

Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ δημοσίευσε επιστολή-πρόταση που αποστάληκε σήμερα προς το Δ.Σ. του Σωματείου του ΑΠΟΕΛ για το θέμα υλοποίηση του ονείρου του κάθε ΑΠΟΕΛίστα για την ύπαρξη ενός και αδιαίρετου ΑΠΟΕΛ.

 

Η ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο της πλήρους διαφάνειας αλλά και σωστής ενημέρωσης των μετόχων της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ δημοσιοποιείται η επιστολή-πρόταση που αποστάληκε σήμερα προς το Δ.Σ. του Σωματείου του ΑΠΟΕΛ.

Αυτούσια η επιστολή από το Δ.Σ. της εταιρείας ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ προς το Δ.Σ. του Σωματείου ΑΠΟΕΛ.

Αγ. Φίλοι,

ΘΕΜΑ: Ανάληψη οικονομικών υποχρεώσεων Σωματείου ΑΠΟΕΛ από εταιρεία

και άλλα συναφή ζητήματα.

Σε συνέχεια πρόσφατης συνάντησης μας στα γραφεία της εταιρείας σας παραθέτουμε κάτωθι τις σκέψεις μας για την υλοποίηση του ονείρου του κάθε ΑΠΟΕΛΙΣΤΑ για την ύπαρξη ενός και αδιαίρετου ΑΠΟΕΛ.

1.         Η εταιρεία θα αναλάβει τις οικονομικές υποχρεώσεις του Σωματείου ΑΠΟΕΛ και θα επιδιώξει την διαπραγμάτευση και αποπληρωμή τους κάτω από ευνοϊκές συνθήκες και διευθετήσεις. Στόχος είναι η μείωση του συνολικού ποσού προς αποπληρωμή αξιοποιώντας την καταβολή bulletpayments και τη φερεγγυότητα της εταιρείας.

2.         Η εταιρεία και οι δραστηριότητες της θα μεταστεγαστούν στο κτίριο του Σωματείου στο οποίο θα γίνουν επενδύσεις για βελτίωση, επέκταση και αξιοποίηση του. Αυτή η επένδυση θα επιτύχει πολλαπλούς λειτουργικούς, συμβολικούς, οικονομικούς και επιχειρησιακούς στόχους και θα καταστήσει το κτίριο σημείο αναφοράς.

3.         Με τη μεταστέγαση θα ενοποιηθούν σε επιχειρησιακό και υπαλληλικό επίπεδο πολλές δραστηριότητες και δομές όπως το marketingandsales, η επικοινωνία, και τα operations καθώς και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες. Αυτό θα επιφέρει συνέργειες και εξοικονομήσεις και θα βοηθήσει στην αναζήτηση και διαχείριση εσόδων από δραστηριότητες στις οποίες αυτή τη στιγμή υπάρχει πολλαπλότητα και έλλειψη συντονισμού που συγχύζει τον ΑΠΟΕΛΙΣΤΑ και κατακερματίζει τα έσοδα.

4.         Στο επίπεδο του Σωματείου, θα διαχωριστεί η διοίκηση από τη διαχείριση. Τη διοίκηση του Σωματείου θα ασκεί το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και τη διαχείριση σε επίπεδο τμημάτων το εκάστοτε Διαχειριστικό Συμβούλιο. Η βασική αλλαγή με τη σημερινή κατάσταση είναι οτι αφ’ ης στιγμής η εταιρεία θα αναλάβει την αποπληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων του Σωματείου, τότε πρέπει να έχει τον τελικό λόγο στην οικονομική διοίκηση και διαχείριση του Σωματείου μέσω της έγκρισης του προυπολογισμού, της εκταμίευσης ποσών και του φορολογικού σχεδιασμού και συμμόρφωσης.

5.         Η σημερινή κατάσταση σε αγωνιστικό επίπεδο δεν θα αλλάξει ποσώς αφού σκοπός μας δεν είναι να παρέμβουμε στην δουλειά και στις γνώσεις που έχουν αποκομίσει οι φίλοι του Δ.Σ. του Σωματείου στα άλλα αθλήματα/τμήματα πλην του ποδοσφαίρου. Απλούστατα ο υπεύθυνος του κάθε αγωνιστικού Τμήματος θα υποβάλλει τον προϋπολογισμό του προς έγκριση από το Δ.Σ. της εταιρείας / Σωματείου. Εάν το Διαχειριστικό Συμβούλιο επιθυμεί να προβεί σε αναπροσαρμογές στους επιμέρους προϋπολογισμούς παραμένοντας στο ίδιο ποσό δαπάνης αυτό εναπόκειται αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια του Διαχειριστικού Συμβουλίου.

6.         Στρατηγικές αποφάσεις όπως η ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου και η χρονική επέκταση της Συμφωνίας διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος από την εταιρεία θα τυγχάνουν χειρισμού από το Δ.Σ. της εταιρείας / Σωματείου με στόχο τη μεγιστοποίηση οφέλους για τον ΑΠΟΕΛ σαν σύνολο και κυρίως για τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ αλλά και προκειμένου να μεριμνήσουμε για όλα τα σενάρια, από το χειρότερο στο καλύτερο.

7.         Για όλα τα ανωτέρω, θα λάβουμε τις εγκρίσεις των Γενικών Συνελεύσεων εταιρείας και Σωματείου καθότι αποτελούν σημαντική εξέλιξη στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ και η ενημέρωση και υποστήριξη μετόχων, μελών και φίλων του ΑΠΟΕΛ είναι απαραίτητη. Οποιεσδήποτε Καταστατικές Αλλαγές θα υλοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω.

8.         Τα πιο πάνω τελούν βεβαίως υπό την αίρεση πλήρους και επαρκούς ενημέρωσης μας σε σχέση με τις υποχρεώσεις τις οποίες θα κληθούμε να αναλάβουμε ως εταιρεία.

9.         Μια αναδιοργάνωση του ΑΠΟΕΛ ως ανωτέρω, πιστεύουμε οτι αποτελεί το όνειρο του κάθε ΑΠΟΕΛΙΣΤΑ. Δημιουργεί ένα πανίσχυρο, λειτουργικά ενιαίο ΑΠΟΕΛ, χτισμένο σε υγιείς οικονομικές βάσεις. Σε μια περίοδο που η εταιρεία θα έχει εισοδήματα που απλά καλύπτουν υφιστάμενα ελλείμματα και τον προυπολογισμό της επόμενης χρονιάς, επιλέγουμε να επενδύσουμε στο Σωματείο και στην προοπτική του ενιαίου ΑΠΟΕΛ αναλαμβάνοντας ένα σημαντικό οικονομικό βάρος.

Προσδοκούμε ότι στην προσπάθεια αυτή μπορούμε να πορευτούμε μαζί προς όφελος της ιδέας που λέγεται ΑΠΟΕΛ και ότι δεν θα αφήσουμε αυτή την ιστορική ευκαιρία να πάει χαμένη. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι στα πλαίσια της δεδηλωμένης δέσμευσης μας για πλήρη διαφάνεια και ορθή εταιρική διακυβέρνηση, η πρόταση μας θα δημοσιευτεί προς ενημέρωση των μετόχων μας.

Παρακαλούμε όπως έχουμε τις θέσεις σας σε σχέση με την ομόφωνη αυτή απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας και παραμένουμε στη διάθεση σας για τυχόν διευκρινίσεις.

 

 
 
Φιλικά,

 

 
Πρόδρομος Πετρίδης

 

Πρόεδρος

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 10:51

Τελευταιες Ειδησεις

01 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Σάββατο 1η Οκτωβρίου
22:00
Σαρλ Μισέλ: "Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream συνιστά απειλή για την ΕΕ"
21:48
Ουκρανία: Τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από την πόλη Λιμάν
20:37
Ιράν: Διαδηλώσεις αλληλεγγύης ανά τον κόσμο προς το κίνημα αμφισβήτησης που ξέσπασε μετά τον θάνατο της Αμινί
20:03
Nord Stream: Γερμανία, Δανία και Σουηδία θα συστήσουν κοινή ομάδα για να ερευνήσουν τις διαρροές στους αγωγούς
19:26
ΠτΔ: "Ήταν και παραμένει έντονη και ειλικρινής η επιθυμία για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό"
19:03
Μπλίνκεν: "Η Κυπριακή Δημοκρατία διαδραματίζει ρόλο - κλειδί για τη διασφάλιση της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου"
18:42
Νέο «μπλόκο» Μενέντεζ με τροπολογία για τα τουρκικά F-16
18:34
Σε λειτουργία ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός IGB - Αλλάζουν τα δεδομένα ως προς την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν
18:12
Ένατη pole position για Λεκλέρ
17:40
Σε έκθεση στο Κατάρ μια μυθική φανέλα του Μαραντόνα
17:39
Πήρε το ντέρμπι του Λονδίνου η Άρσεναλ
17:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand