Ο Απόλλωνας υποδέχεται την Ένωση στην αυλαία της τρίτης αγωνιστικής

Στην τρίτη στροφή της μπαίνει η κανονική περίοδος του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας, με τους τρεις αγώνες να έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού τα αποτελέσματά τους θα καθορίσουν νέους στόχους για τις ομάδες.

Η αρχή θα γίνει από τη Λεμεσό το βράδυ της Παρασκευής (14/11/14, 19:00), με τον Απόλλωνα να υποδέχεται την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, ενώ το Σάββατο (15/11/14, 17:00) θα γίνει το «αιώνιο» ντέρμπι της Λευκωσίας μεταξύ της «Καπάτσος» Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ. Η 3η αγωνιστική θα κλείσει με το ντέρμπι της Κυριακής (16/11/14, 17:00) στη Λάρνακα, μεταξύ της Πετρολίνα ΑΕΚ και του Κεραυνού. Σημειώνουμε ότι και οι 7 ομάδες που μετέχουν στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας, από αυτήν την αγωνιστική θα έχουν το ρόστερ με το οποίο θα διαβούν τη χρονιά, αφού έληξε η προθεσμία για τις οποιεσδήποτε αλλαγές πριν από την οριστική κατάθεση των 25 παικτών στους οποίους θα στηριχθούν. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης (δύο γύροι), υπάρχει δικαίωμα αντικατάστασης μόνο δύο ξένων, ενώ στον γ΄ γύρο δίνεται δικαίωμα για ακόμα μία αλλαγή.

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΕΝΩΣΗ
Πάρα πολύ σημαντικό κρίνεται και για τις δύο ομάδες το μεταξύ τους παιχνίδι και ο κάθε εμπλεκόμενος γνωρίζει πάρα πολύ καλά το πόση μεγάλη αξία έχει το συγκεκριμένο ροζ φύλλο αγώνα. Ιδιαίτερα κρίσιμο, παρά το ότι είναι ακόμα νωρίς, είναι το παιχνίδι αυτό για τους «κυανόλευκους» της Λεμεσού, καθώς μπήκαν στη χρονιά με δύο σερί ήττες, από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτήν την περίοδο, ΑΠΟΕΛ και Κεραυνό, και μία τρίτη συνεχόμενη αποτυχία θα απομακρύνει τους αρχικούς στόχους της εισόδου στην τετράδα. Πάντως, με την ενίσχυση στο ρόστερ του και την τελική μορφή του που πήρε μόλις αυτήν την εβδομάδα με την επιστροφή του Ρόμπινσον, ο Κρις Χουγκάζ ελπίζει πως θα έρθει η ομοιογένεια, θα βγουν οι αυτοματισμοί και ο Απόλλωνας θα παρουσιαστεί πιο δυνατός, έτοιμος για να αρχίσει την αντεπίθεση με στόχο την κορυφή.

Από την άλλη, η Ένωση, η οποία μπήκε με το δεξί στη νέα χρονιά, δίνει τον πρώτο εκτός έδρας αγώνα της και τις πρώτες εξετάσεις στη μεγάλη κατηγορία μακριά από το Αυγόρου. Για τον Παναγιώτη Γιανναρά, ο οποίος αντιμετωπίζει την περσινή του ομάδα, είναι ένα στοίχημα για να αποδείξει πως οι παίκτες του μπορούν να κυνηγήσουν τη διάκριση και να δείξουν πως αποτελούν αξιόμαχο και ανταγωνιστικό σύνολο. Για τους «βυσσινί» ο συγκεκριμένος αγώνας είναι πολύ σημαντικός (όχι καθοριστικός) και για βαθμολογικούς λόγους, καθώς αν φτάσουν στην επιτυχία τότε θα ξεφύγουν ενός από τους βασικούς αντιπάλους τους για είσοδο στην πρώτη τετράδα. Στο παιχνίδι αυτό θα παίξει ρόλο και η καλή αρχή, που θα φέρει την καλύτερη ψυχολογία σε κάθε ομάδα που θα το πετύχει και αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές...

«ΚΑΠΑΤΣΟΣ» ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΠΟΕΛ
Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της, στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία, θα δώσει το απόγευμα του Σαββάτου η «Καπάτσος» Ομόνοια, υποδεχόμενη τον «αιώνιο» αντίπαλο της, τον ΑΠΟΕΛ. Αν δούμε τον αγώνα, με μοναδικό γνώμονα το ρόστερ και τη δυναμική των δύο ομάδων, οι «γαλαζοκίτρινοι» εμφανίζονται ως το φαβορί για τη νίκη. Όμως, τίποτε δεν χαρίζεται αν δεν το διεκδικήσεις σωστά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι «πράσινοι», έχοντας τη δυνατότητα για καλύτερη δυνατή προετοιμασία, μπορούν να αιφνιδιάσουν τον ΑΠΟΕΛ με το άγνωστο στον τρόπο παιχνιδιού τους και να τον απειλήσουν με την υποστήριξη του κόσμου τους.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι μπήκαν στη νέα χρονιά έχοντας μόνο νίκες σε τρία μάλιστα ντέρμπι, δύο με τον Απόλλωνα (κατάκτηση και σούπερ καπ) και ένα με την Πετρολίνα ΑΕΚ, πάνε στο «Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία» με πάσα σοβαρότητα και στόχο να βελτιώσουν τα λάθη που παρουσίασαν στους προηγούμενους αγώνες, ιδιαίτερα κάτω από τα καλάθια, για να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να τους απειλήσουν. Αναμένεται κι εδώ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, αφού η «Καπάτσος» Ομόνοια έχει την ευχέρεια του αιφνιδιασμού και μπορεί να απειλήσει τον ΑΠΟΕΛ, αν δεν του βγει το δικό του παιχνίδι.

ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΑΕΚ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ
Το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής στο «Κίτιον Αθλητικό Κέντρο» της Λάρνακας, με την Πετρολίνα ΑΕΚ να υποδέχεται τον Κεραυνό. Οι δύο ομάδες έδειξαν έως τώρα πως διαθέτουν ισχυρό σύνολο και αναμένεται να είναι πρωταγωνίστριες έως το τέλος της χρονιάς για την κατάκτηση του τίτλου. Τα τελευταία χρόνια φροντίζουν δε να παρουσιάζουν εντυπωσιακές και αμφίρροπες μεταξύ τους αναμετρήσεις, κάποιες από τις οποίες κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ... Γι’ αυτό αναμένεται να δούμε σπουδαίο παιχνίδι, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την ανταγωνιστικότητα, και εναπόκειται στο ταλέντο των παικτών για να κάνουν τη διαφορά υπέρ της ομάδας τους.

Η Πετρολίνα ΑΕΚ έδειξε και εναντίον του ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία πόσο δυνατό ρόστερ διαθέτει, με έναν Τάιρικ Ντάιρεν πραγματικό ηγέτη, και παρά την ήττα, αποκόμισε θετικές εντυπώσεις. Μέσα στο γνωστό της περιβάλλον θέλει να επιβάλει το παιχνίδι της και να κερδίσει έναν ανταγωνιστή για τον τίτλο και να τον ξεπεράσει στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Κεραυνός έχει επίσης έναν σπουδαίο σκόρερ, τον Τόνι Γουίντεν, του οποίου η ευστοχία καθορίζει εν πολλοίς και την πορεία της ομάδας του στη διάρκεια του αγώνα. Οι «ερυθροκίτρινοι» περιμένουν την περισσότερη εξοικείωση του Λούσιους με τους συμπαίκτες του και στοχεύουν στην εκτός έδρας επιτυχία που θα τους διατηρήσει στην κορυφή.

Η 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/11/14
Απόλλων - Ένωση Ν.Π. 19:00
Γήπεδο: Απόλλων Αρίνα
Διαιτητές: Ηλίας Κουνελλές, Σάκης Κωνσταντινίδης, Σταύρος Κασκίρης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/11/14
«Καπάτσος» Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ 17:00
Γήπεδο: Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία
Διαιτητές: Αριστοτέλης Χατζησολωμού, Μάριος Αθανασίου, Παναγιώτης Χατζηπαύλου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/11/14
Πετρολίνα ΑΕΚ - Κεραυνός 17:00

Γήπεδο: Κίτιον Αθλητικό Κέντρο
Διαιτητές: Αντώνης Δημητρίου, Χαράλαμπος Σάντος, Μιχάλης Στυλιανού

ΠΗΓΗ: ΚΟΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:12

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώθηκε η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.