Ένταση στα Πανεπιστήμια ενόψει των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο

Βεβαρημένη η ατμόσφαιρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ενόψει των συλλαλητηρίων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ένταση επικρατεί στα Πανεπιστήμια που έχουν λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των κτιρίων φοβούμενα τις καταλήψεις και τα επεισόδια ενόψει της 17ης Νοεμβρίου.Σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο στα Προπύλαια από τους φοιτητικούς συλλόγους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των σχολών που επέβαλαν οι πρυτανείες μετά τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νομική.

Οι πρυτανικές αρχές του Καποδιστριακού και του Οικονομικού Πανεπιστημίου αποφάσισαν να μείνουν κλειστά τα κεντρικά κτίρια και ανέβαλαν όλες τις εκδηλώσεις για λόγους ασφαλείας. Ανοιχτό θα παραμείνει μόνο το Πολυτεχνείο στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις.

Η ένταση κλιμακώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, όταν οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου της Αθήνας και του Οικονομικού ζήτησαν αστυνομική βοήθεια για την οχύρωση των ιδρυμάτων.

Η Νομική σχολή του Καποδιστριακού έκλεισε χθες όταν η διοίκηση ενημερώθηκε για την κατάληψη που σχεδίαζαν οι φοιτητές. Ομάδα φοιτητών επιχείρησε να μπει στη Νομική το πρωί της Πέμπτης, όμως εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα δύο φοιτητές να νοσηλεύονται με τραύματα στο κεφάλι. Αργότερα, ομάδες αντίπαλων φοιτητικών παρατάξεων συγκρούστηκαν χωρίς να υπάρξουν όμως σοβαρές συνέπειες.

Η πορεία των φοιτητών προς τη Βουλή δεν σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια, ωστόσο 300 άτομα προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο του ιδρύματος με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να ανακόψουν το πλήθος με τη χρήση χημικών προκαλώντας περαιτέρω ένταση.

Τεταμένο το κλίμα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς ομάδα φοιτητών προέβη σε κατάληψη της πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου σήμερα το πρωί.

Επιμέλεια: Μαρία Τσαγγάρη
Πηγή: Το Έθνος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:13

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.