Λευκωσία: Επιβεβαιώνει επίσκεψη Σαμαρά

Οριστικά στις 7 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Κύπρο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, 2 μόλις 24ωρα πριν από την 1η τριμερή Συνάντηση Κορυφής με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ Αλ Σίσι, στο Κάιρο.

Τις πληροφορίες για την επίσκεψη Σαμαρά επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, με αποκλειστικές δηλώσεις στο ΡΙΚ.
Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Λευκωσία για σκοπούς συντονισμού των ενεργειών, ενόψει της συνάντησης του Καΐρου, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη και τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την έκδοση της τουρκικής οδηγίας προς ναυτιλομένους.
Σε ερώτηση κατά πόσο με την τριμερή Σύνοδο Κορυφής στην Αίγυπτο οριστικοποιείται ουσιαστικά η συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου στον ενεργειακό τομέα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι πρόκειται για πολύ σημαντική συνάντηση, από την οποία αναμένεται να προκύψουν κάποια συμπεράσματα.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, διαβουλεύσεις σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, οι οποίοι θα συναντηθούν στη Λευκωσία στις 29 Οκτωβρίου, για προεργασία της συνάντησης του Καΐρου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε τη διεύρυνση αυτού του διαλόγου και με άλλα γειτονικά κράτη, σημειώνοντας το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που διατηρεί η Κύπρος, λόγω των άριστων σχέσεων με όλες τις χώρες της περιοχής, πλην της Τουρκίας. Είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε διάλογο και με το Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών του οποίου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο στις 5 και 6 Νοεμβρίου.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου
Πηγή: Όλγα Ιωάννου, Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:11

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.