Άριστες οι σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας. Αντιδράσεις από πολλά κράτη για τις τουρκικές προκλήσεις

Η Λευκωσία ουδέποτε είχε αμφιβολία για τη στάση αρχών της Ρωσίας με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις.

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στην συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την αναφορά Πούτιν ότι είναι απαράδεκτη η τουρκική πρόκληση στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μιλώντας στο Πρωϊνό Δρομολόγιο ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διεργασία σε διπλωματικό επίπεδο για ολοκλήρωση κάποιων συμφωνιών, ώστε, όταν πραγματοποιηθεί η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα, να υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι η Λευκωσία συνεχίζει να εργάζεται για αποτροπή των τουρκικών προθέσεων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

Μέσα από τις επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη στο Μιλάνο με ηγέτες κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων χωρών, τόνισε, καταδεικνύεται ότι οι τουρκικές ενέργειες έχουν προκαλέσει την αντίδραση σημαντικού αριθμού κρατών. Ευελπιστούμε, είπε, ότι η Τουρκία δεν θα κλιμακώσει τις προκλήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Υπέδειξε ωστόσο, ότι σε περίπτωση κατά την οποία η Άγκυρα, ενεργοποιήσει την οδηγία προς ναυτιλλομένους, τότε η Κύπρος θα προχωρήσει σε κλιμάκωση της αντίδρασής της.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.