Το Ισραήλ ανέλαβε τον επιχειρησιακό έλεγχο του περάσματος στη Ράφα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε, σήμερα το πρωί, ότι ανέλαβε τον επιχειρησιακό έλεγχο της παλαιστινιακής πλευράς του περάσματος στη Ράφα, που συνορεύει με την Αίγυπτο και ότι ειδικές δυνάμεις του επιθεωρούν την περιοχή.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, δυνάμεις του από χθες βράδυ διεξάγουν επιχειρήσεις σε συγκεκριμένη περιοχή της ανατολικής Ράφα, από την οποία έχουν απομακρυνθεί πολλοί άνθρωποι και διεθνείς οργανισμοί.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού πρόσθεσε ότι από σήμερα έχει κλείσει και το πέρασμα Κερέμ Σιαλόμ, το οποίο θα ανοίξει ξανά μόλις οι συνθήκες ασφάλειας το επιτρέψουν.

Η παλαιστινιακή αρχή διοίκησης του περάσματος στην Ράφα χαρακτήρισε την ανάληψη του ελέγχου από το Ισραήλ θανατική καταδίκη των κατοίκων της Γάζας, ιδιαίτερα των ασθενών και των τραυματιών.

Κατά τον επτάμηνο πόλεμο το πέρασμα της Ράφα ήταν το μόνο στο οποίο είχαν τον έλεγχο οι Παλαιστίνιοι και από το οποίο μεταφέρονταν βαριά ασθενείς και τραυματίες λόγω των καταστροφών των υπηρεσιών υγείας στην Γάζα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, REUTERS

ΠΑΧ/ΜΧ

Photo by Israeli Army / AFP

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Μαΐου 2024 - 11:07

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 19 Μαΐου 2024
18:00
Συγκεχυμένες πληροφορίες για την τύχη του Ιρανού Προέδρου
16:58
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 19/05/24
16:48
Ουκρανικές αντεπιθέσεις στη Νότια Ρωσία
16:45
Ουγγαρία: Σύγκρουση πλοίων στον Δούναβη, 2 νεκροί και 5 αγνοούμενοι
16:02
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ για κίνδυνο λιμού στη Λωρίδα της Γάζας
15:56
Γάζα: 31 νεκροί από ισραηλινό χτύπημα σε καταυλισμό προσφύγων
15:54
Γαλλία: Φονικές ταραχές στη Νέα Καληδονία - προσπάθειες αστυνομίας να επαναφέρει την τάξη
14:49
Νέα ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο
14:48
Εκτός κινδύνου ο Σλοβάκος πρωθυπουργός
14:42
Σ. Στεφάνου: "Καλούμε τον ΠτΔ να αξιοποιήσει την πρόταση του ΑΚΕΛ για ενεργειακά"
13:41
ΥΠΕΞ Ελλάδος: "Το Κυπριακό παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική"
13:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.