Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 7/5/2024

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Από την Πέμπτη και μετά, στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα σκόνη.

Το απόγευμα, στις πλείστες περιοχές του νησιού, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, τοπικά θα αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες στα ορεινά, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ωστόσο, παροδικά στα νότια θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά και ιδιαίτερα στα παράλια, θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο προοδευτικά μέχρι το πρωί, θα καταστεί γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως ψηλές νεφώσεις.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 25 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά περιόδους συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Την Παρασκευή, το πεδίο των ανέμων θα είναι ενισχυμένο.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Το πεδίο των ανέμων θα είναι ενισχυμένο.

Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή, θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις εποχικές τιμές, ωστόσο το Σάββατο θα σημειώσει μικρή πτώση, για να βρεθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Μαΐου 2024 - 11:23

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαΐου
Συγκεχυμένες πληροφορίες για την τύχη του Ιρανού Προέδρου
16:58
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 19/05/24
16:48
Ουκρανικές αντεπιθέσεις στη Νότια Ρωσία
16:45
Ουγγαρία: Σύγκρουση πλοίων στον Δούναβη, 2 νεκροί και 5 αγνοούμενοι
16:02
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ για κίνδυνο λιμού στη Λωρίδα της Γάζας
15:56
Γάζα: 31 νεκροί από ισραηλινό χτύπημα σε καταυλισμό προσφύγων
15:54
Γαλλία: Φονικές ταραχές στη Νέα Καληδονία - προσπάθειες αστυνομίας να επαναφέρει την τάξη
14:49
Νέα ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο
14:48
Εκτός κινδύνου ο Σλοβάκος πρωθυπουργός
14:42
Σ. Στεφάνου: "Καλούμε τον ΠτΔ να αξιοποιήσει την πρόταση του ΑΚΕΛ για ενεργειακά"
13:41
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 19 Μαΐου 2024
13:41
ΥΠΕΞ Ελλάδος: "Το Κυπριακό παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική"
13:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.