Υπ. Εργασίας - Μεταναστευτικό: Κανείς δεν μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια του.

Σε μία οργανωμένη κοινωνία, η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των σημαντικών ζητημάτων όπως το μεταναστευτικό και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια του, υπέδειξε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Παναγιώτου εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα επιτευχθούν ορατά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες.

Εφόσον ρυθμιστεί καλύτερα η νόμιμη μετανάστευση, θα περιοριστεί σημαντικά και η παράνομη μετανάστευση στην Κύπρο, σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι σήμερα υπάρχουν περίπου εκατόν - δέκα χιλιάδες εργαζόμενοι από τρίτες χώρες, οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα στην Κύπρο.

Ο κύριος Παναγιώτου επισήμανε πως οι Κύπριοι εργαζόμενοι ανέρχονται συνολικά σε τριακόσιες - πενήντα χιλιάδες, ενώ οι ανάγκες στην αγορά εργασίας είναι για πεντακόσιες - πενήντα χιλιάδες.

Όπως εξήγησε, η χώρα καλύπτει τις ανάγκες για προσωπικό με εκατό χιλιάδες κοινοτικούς και εκατόν - δέκα χιλιάδες εργαζομένους από τρίτες χώρες.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι στην Κύπρο βρίσκονται είκοσι - οκτώμισι χιλιάδες αιτητές πολιτικού ασύλου, από τους οποίους οι δέκα χιλιάδες εργάζονται νόμιμα σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Δ.Κ./Π.Γ.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Σεπτεμβρίου 2023 - 08:33

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Μαΐου
H Bουλή ενέκρινε νομοσχέδιο για επέκταση των τομέων επιχειρηματικής δραστηριότητας της ΣΥΤΑ
17:25
Μηλιού: Βρετανίδα, 68 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα όταν κατέβαινε τις σκάλες στην οικία της
17:03
Πρεσβεία στη Λευκωσία θα ανοίξει σύντομα η κυβέρνηση της Αρμενίας
16:45
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 16/5/2024
16:14
Κράτηση οκτώ ημερών στους 10 υπόπτους για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
16:05
Σλοβακία: ''Το μήνυμα της Θυσίας'' και ''Το όνειρο του επαναστάτη'', έργα του δράστη
15:59
Εκκλήσεις για ενότητα στη Σλοβακία μετά την απόπειρα δολοφονίας
15:45
Κέρδη 133 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2024 για την Τράπεζα Κύπρου
15:30
Οπαδικά τα συνθήματα στο τέμενος λέει η Κυβέρνηση
15:09
Σε πορεία όξυνσης οι σχέσεις Γαλλίας - Αζερμπαϊτζάν
14:53
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Θετική η πορεία της κυπριακής οικονομίας
14:24
Στο έδαφος τις επόμενες μέρες η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
13:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.