Μελετούν καταγγελία μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας οι δικηγόροι του Γ. Κούμα (Βίντεο)

Τη πιθανότητα καταγγελίας των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αναφορικά με τη διάπραξη ποινικού αδικήματος, θα μελετήσουν οι δικηγόροι του Προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα.

Σε σχέση με το πόρισμα της έρευνας της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, σύμφωνα με το οποίο προκύπτει ασυμβίβαστο του κ. Κούμα, οι δικηγόροι Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης και Μάριος Ορφανίδης, επανέρχονται σήμερα με ανακοίνωση τους στο θέμα, απαντώντας στην δεύτερη χθεσινή και μακροσκελή ανακοίνωση της Επιτροπής.

Αναφέροντας αρχικά πως διαφωνούν ριζικά με το περιεχόμενο της δεύτερης αυτής ανακοίνωσης, οι δικηγόροι του κ. Κούμα σημειώνουν πως δεν θα απαντηθεί επί της ουσίας αυτής για τους ιδίους λόγους που αναφέρουν στην χθεσινή τους ανακοίνωση, επιμένοντας στο περιεχόμενο της.

«Δυστυχώς όμως δεν δυνάμεθα να αφήσουμε χωρίς επισήμανση το γεγονός ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, στη προσπάθεια της να «κάνει επικοινωνιακό παιγνίδι» ενδεχομένως έχει παραβιάσει το άρθρο 8 του Νόμου 180(Ι)/2017 περί καθήκοντος εχεμύθειας», αναφέρουν στη σημερινή τους ανακοίνωση.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως η παραβίαση του Νόμου, με βάση τις πρόνοιες του εν λόγω άρθρου συνιστά ποινικό αδίκημα για το οποίο προβλέπονται ποινές προστίμου και/ή φυλάκισης.

«Εκ των πραγμάτων οιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια της Επιτροπής σε σχέση με τον πελάτη μας είναι εμποτισμένη με παρανομία και παντελή έλλειψη αμεροληψίας και κατ΄ επέκταση άκυρη εξ΄ υπαρχής», αναφέρουν.

Οι δικηγόροι δηλώνουν ότι εκ καθηκόντως, θα μελετήσουν «την πιθανότητα καταγγελίας των μελών της Επιτροπής στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αναφορικά με τη διάπραξη ποινικού αδικήματος».

Πηγές: ΡΙΚ/ΚΥΠΕ

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2023 - 12:25

Τελευταιες Ειδησεις

01 Δεκεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
22:00
Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τη Χαμας για την αποτυχία παράτασης της ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα
21:51
Η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου – Γαλλίας και το Κυπριακό στο επίκεντρο των επαφών της Υφυπουργού Διεθνών Συνεργασιών της Γαλλίας
21:26
Τη Δευτέρα η τελική θέση της κυβέρνησης για τους χαμηλόμισθους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
20:44
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για επίτευξη νέας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στην Γάζα
20:22
Το Ισραήλ επιδιώκει τη δημιουργία νεκρής ζώνης στα σύνορα με τη Γάζα
20:15
Η Κύπρος επανεξελέγη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού
20:05
Την επανέναρξη συνομιλιών υψηλού επιπέδου μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών
18:35
"Πολύ σημαντική" χαρακτήρισε τη συμφωνία με Σιέβρον ο Νικόλας Παπαδόπουλος
18:02
Ρίσι Σούνακ: Τα μάρμαρα του Παρθενώνα αποκτήθηκαν νόμιμα
17:30
Επέκρινε με τη γραβάτα του τον Σούνακ ο βασιλιάς Κάρολος
16:43
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 01/12/2023
16:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand