Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κήρυξε την επίσημη έναρξη της 9ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

Την επίσημη έναρξη της 9ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23-30 Σεπτεμβρίου, κήρυξε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης σε διάσκεψη Τύπου που έγινε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 στα γραφεία του ΚΟΑ.

Τον Οργανισμό εκπροσώπησαν επίσης τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Έλενα Παπακώστα, Ανδρόνικος Ανδρονίκου και Σωτήρης Αδάμου, καθώς και η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η επιλογή του σλόγκαν “Join the Movement” από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη φετινή χρονιά, αντικατοπτρίζει τους τρεις πυλώνες όπου θα επικεντρωθεί: την αύξηση του αριθμού συμμετοχής των πολιτών σε αθλητικές δραστηριότητες, τη διοργάνωση δράσεων που να ενισχύουν τη συμπερίληψη όλων των ομάδων πληθυσμού χωρίς αποκλεισμούς και τη διοργάνωση καινοτόμων δράσεων που να προσελκύουν των ενδιαφέρον των πολιτών για αθλητική ενασχόληση».

Η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη μίλησε για «τη βοήθειά των φορέων που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και την καταλυτική συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης», ενώ η Δια Βίου Πρέσβειρα και Μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ επισήμανε: «Καλούμαστε να αντλήσουμε ξανά από την ανεξάντλητη πηγή του αθλητικού ιδεώδους, τις αρχές και αξίες του αθλητισμού ως μοναδικό σωσίβιο σωτηρίας μιας υγιούς κοινωνίας. Αυτές τις αρχές και αξίες ο ΚΟΑ συνειδητά και με χρέος προωθεί, ενισχύει και προβάλλει μέσα από όλα τα προγράμματα του».

Ο ΚΟΑ ως ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της εκστρατείας #BeActive στην Κύπρο, έχει τον γενικό συντονισμό για την υλοποίηση της εκστρατείας σε παγκύπρια βάση, με την Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Ιωάννα Παρασκευοπούλου να έχει την ευθύνη. Η Εβδομάδα περιλαμβάνει δράσεις που απευθύνονται σε ένα μεγάλο εύρος πληθυσμού, όπως για παράδειγμα οι εθνικές δράσεις που θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και θα κινητοποιήσουν τον μαθητικό πληθυσμό. Όλες οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν

φέτος είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.beactive.cy και η συμμετοχή σε αυτές είναι ΔΩΡΕΑΝ.

O KOA εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στους χορηγούς επικοινωνίας της φετινής εκστρατείας, τα έξι τηλεοπτικά κανάλια παγκύπριας εμβέλειας ΡΙΚ, ΑΝΤΕΝΝΑ, SIGMA, CYTAVISION, ALPHA Κύπρου και OMEGA Channel.

ΠΗΓΗ:ΚΟΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΟΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου 2023 - 16:42

Τελευταιες Ειδησεις

11 Δεκεμβρίου
Πρόεδρος: Ευελπιστούμε στην κάθοδό του απεσταλμένου στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν-Γνωρίζουμε τι επιδιώκουμε
20:49
Μέση Ανατολή, η κατάσταση στην Ουκρανία και το Μεταναστευτικό συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
18:47
Υπουργός Οικονομικών: Θα πρέπει να διαφυλάξουμε την ανοδική πορεία της οικονομίας
18:03
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
17:59
Σφοδρό βομβαρδισμό δέχεται το κεντρικό και το νότιο τμήμα της Γάζας-Έκτακτη συνεδρία αύριο της ΓΣ του ΟΗΕ
17:31
Μείωση παρατηρείται στις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις, είπε ο Χ. Ανδρέου
17:17
Κυρώσεις για χρήση ιρανικών drones στην Ουκρανία, ενέκρινε το Συμβούλιο της ΕΕ
16:47
Tμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 11/12/23
16:31
Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας: Το ψηφιακό ευρώ δεν θα είναι απειλή για τον ρόλο των τραπεζών
16:15
Ο Ρώσος πρόεδρος παρέστη σήμερα σε τελετή εγκαινίων δύο νέων πυρηνικών υποβρυχίων
16:03
Η Μόσχα ζητά την απελεύθερωση ομήρων σε συνομιλίες με Παλαιστινίους
15:30
Ελβετία: Η αστυνομία αναζητεί 36χρονο που σκότωσε δύο ανθρώπους
15:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand