Σπανούλης: «Μοναδικό συναίσθημα ν΄ αποσύρει ο Ολυμπιακός τη φανέλα μου»

Ο Βασίλης Σπανούλης και οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλοι, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της βραδιάς προς τιμήν του “ Kill-Bill” στο ΣΕΦ, μια βραδιά κατά την οποία η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ απέσυρε τη φανέλα με το Νο7. 

«Είναι μοναδικό συναίσθημα ν΄ αποσύρει ο Ολυμπιακός τη φανέλα μου,» δήλωσε ο Σπανούλης εξηγώντας πως αυτή η νύχτα θα του μείνει ανεξίτηλη για όλη τη ζωή του. 

Ο Βασίλης Σπανούλης είπε αρχικά απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, στο ΣΕΦ: «Ήταν ένα διήμερο απίστευτο. Ήταν εκπληκτικό και το event χθες, και απόψε ολοκληρώθηκε με μία εκπληκτική βραδιά, που δεν συνηθίζεται στην Ευρώπη και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήταν δυο απίστευτες βραδιές. Θα μου μείνουν ανεξίτηλες σε όλη τη ζωή μου. Όλα αυτά έγιναν χάρη στον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ από καρδιάς,» γύρισε και είπε κοιτώντας τους ο Σπανούλης και πρόσθεσε: 

«Είναι συνταρακτικό όλο αυτό που έγινε για εμένα. Συγκινητικό. Ο Ολυμπιακός μας χάρισε σχέσεις ζωής όλα αυτά τα χρόνια. Είναι και οι ανθρώπινες σχέσεις που χτίζεις σε μια ομάδα, όχι μόνο οι επιτυχίες. Εξάλλου, αν δεν έχεις ανθρώπινες σχέσεις, δεν μπορεί να έχεις και επιτυχίες στο αγωνιστικό μέρος. Αναγέννησαν τον Ολυμπιακό οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και τον έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης. Αν δεν είχαν εμπιστευτεί το ένστικτό τους και είχαν πίστη στο ταλέντο μου και στον χαρακτήρα μου, δεν θα είχα έρθει στον Ολυμπιακό. Δεν άλλαξε ο Σπανούλης τον Ολυμπιακό. Αυτοί, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι την άλλαξαν φέρνοντάς με εδώ. Όλοι μαζί όσοι δουλέψαμε στον Ολυμπιακό, προπονητές, γυμναστές, τον Ανδρέα Γκατζούλη τον ξέρω από 14ων παικτών και έχουμε οικογενειακές σχέσεις. Μην τους αναφέρω όλους... είναι πολλοί και αυτοί που δούλεψαν απίστευτα για να γίνει αυτό που είδαμε χθες και σήμερα προς τιμήν μου. Ευχαριστώ και τον κόσμο, γιατί Ολυμπιακός χωρίς κόσμο δεν υπάρχει. “ Χτίστηκε” η σχέση μας με τους φιλάθλους, παλέψαμε να τη φτιάξουμε και στο τέλος “ χτίσαμε” κάτι πολύ δυνατό ανάμεσά μας. Τους ευχαριστώ που μου έδειξαν τον σεβασμό και την εκτίμησή τους για όλα αυτά που καταφέραμε. Ευχαριστώ και αυτούς που δεν ήρθα γιατί είχαν τους προσωπικούς λόγους τους. Έχω επικοινωνήσει με όλους τους ανθρώπους που δεν ήρθαν και καταλαβαίνω απόλυτα. Δεν πούλησα ποτέ οπαδιλίκι. Προσπάθησα με τη συμπαράσταση των συμπαικτών μου και όλων όσων δούλεψαν σκληρά στον Ολυμπιακό να πετύχουμε αυτά που πετύχαμε. “ Χτίσαμε” μια κουλτούρα, ανεξίτηλη στο μυαλό όλων, “ χτίσαμε” μια ομάδα που συνεχίζει να πρωταγωνιστεί μέχρι σήμερα».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Ακόμη υπάρχει η αύρα του Βασίλη στ’ αποδυτήρια»

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε: «Ήταν μία μοναδική βραδιά. Ο Σπανούλης είναι ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας στην Ιστορία του Ολυμπιακού. Την αξίζει αυτή τη βραδιά και ο Σπανούλης και ο Ολυμπιακός. Τη είδε όλος ο κόσμος και στην Ευρώπη. Κι έτσι εξηγούνται τα θαύματα που πετύχαμε με αρχηγό τον Βασίλη Σπανούλη, τα φάιναλ φορ της Euroleague στα οποία συμμετείχαμε, να κατακτούμε τίτλους Euroleague, να χάνουμε και τελικούς, αλλά να είμαστε και να μένουμε στην κορυφή και να διεκδικούμε την κορυφή. Ακόμη υπάρχει η αύρα του Βασίλη στα αποδυτήρια, από το 2010 που ήρθε έως και σήμερα που δεν είναι εδώ. Το σημαντικό είναι να είσαι εκεί και να παλεύεις. Εγώ είχα ανατριχιάσει την ώρα που ανέβαινε η φανέλα με το Νο 7 στον ουρανό του ΣΕΦ. Σκέφτεσαι όλα τα πράγματα που έχεις ζήσει, αυτά που ζήσαμε με τον Βασίλη στον Ολυμπιακό, είναι μερικές από τις καλύτερες στιγμές στη ζωή μας. Τον ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερε στην ομάδα μας». 

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος επισήμανε: «Μας έκανες να ζήσουμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μας. Σε ευχαριστούμε. Με εσένα πρωταγωνιστή, μπροστάρη, “ χτίσαμε” τον Ολυμπιακό μας. Για μία δεκαετία και συνεχίζει ο Ολυμπιακός να είναι στην κορυφή. Κατακτήσαμε την κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας. Με προϋπολογισμό το ένα τέταρτο των άλλων ομάδων. Το ήθος, η σεμνότητα, οι αρχές και οι αξίες μας ήταν οι οδηγοί μας. Αυτές οι στιγμές δεν ξεχνιούνται ποτέ».

Σε ερώτηση αν η φανέλα με το Νο 7 που πλέον βρίσκεται δίπλα στα... λάβαρα των τίτλων του Ολυμπιακού, σε Ευρώπη και Ελλάδα, είναι το σημαντικότερο, ο Γιώργος Αγγελόπουλος απάντησε: «Είναι από τις σημαντικότερες στιγμές και για τον Ολυμπιακό και για εμάς και για τον Βασίλη. Ξεπέρασε κάθε όνειρο αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός στην εποχή Σπανούλη. Δεν τα φανταζόμασταν αυτά. Όταν τον προσεγγίσαμε για να τον πείσουμε να έρθει το καλοκαίρι του 2010 πιστεύαμε ότι θα κάνει την αλλαγή, αλλά δεν πιστεύαμε πως θα γίνουν όλα αυτά που έγιναν. Αποδείχτηκε καλύτερα απ΄ ό,τι μπορούσαμε να φανταστούμε».

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είπε για την ίδια ερώτηση: «Η φανέλα του Σπανούλη είναι σαν ένας τίτλος που κοσμεί τον ουρανό του ΣΕΦ. Εχει την ίδια βαρύτητα».

Και εν συνεχεία ο Σπανούλης μίλησε για τα συναισθήματά του αυτή τη μοναδική βραδιά στο ΣΕΦ προς τιμήν του: Ν’ αποσύρει τη φανέλα σου ο Ολυμπιακός είναι μοναδικό συναίσθημα. Δεν μπορώ να το συγκρίνω με ένα εύστοχο καλάθι ή εν γένει τις αγωνιστικές στιγμές μου. Δεν είναι σαν να δίνεις έναν αγώνα. Μιλάμε για μια διαδρομή 11 χρόνων. Δεν έχουν να κάνουν τα συναισθήματα απόψε με μία στιγμή. Πέρασαν τόσα από το μυαλό μου μέχρι να φτάσει η αποψινή βραδιά. Νιώθω απέραντο σεβασμό για τον Ολυμπιακό και που έγινε αυτή η κίνηση προς τιμήν μου».
Στο τέλος, ο Σπανούλης ρωτήθηκε για το ποιος του έλειψε από όσους δεν ήρθαν και απάντησε: «Αυτοί που ήθελα να έρθουν, ήταν εδώ: η οικογένειά μου, οι δικοί μου άνθρωποι, η διοίκηση, οι συμπαίκτες μου. Οι υπόλοιποι το είδαν από την τηλεόραση». 
Και για το ποιο παιδί του ανυπομονούσε περισσότερο γι’ αυτή τη βραδιά, ο Σπανούλης απάντησε: «Η πρώτη μου κόρη ανυπομονούσε περισσότερο... πότε θα πάμε στο ΣΕΦ και πότε θα πάμε στο ΣΕΦ με ρωτούσε συνέχεια».

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 11:06

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Δεκεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
22:00
Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τη Χαμας για την αποτυχία παράτασης της ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα
21:51
Η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου – Γαλλίας και το Κυπριακό στο επίκεντρο των επαφών της Υφυπουργού Διεθνών Συνεργασιών της Γαλλίας
21:26
Τη Δευτέρα η τελική θέση της κυβέρνησης για τους χαμηλόμισθους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
20:44
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για επίτευξη νέας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στην Γάζα
20:22
Το Ισραήλ επιδιώκει τη δημιουργία νεκρής ζώνης στα σύνορα με τη Γάζα
20:15
Η Κύπρος επανεξελέγη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού
20:05
Την επανέναρξη συνομιλιών υψηλού επιπέδου μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών
18:35
"Πολύ σημαντική" χαρακτήρισε τη συμφωνία με Σιέβρον ο Νικόλας Παπαδόπουλος
18:02
Ρίσι Σούνακ: Τα μάρμαρα του Παρθενώνα αποκτήθηκαν νόμιμα
17:30
Επέκρινε με τη γραβάτα του τον Σούνακ ο βασιλιάς Κάρολος
16:43
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 01/12/2023
16:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand