Επέκταση μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα. Προστίθενται καφές και ζάχαρη (Βίντεο)

Την επέκταση της εφαρμογής του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης για άλλους έξι μήνες, αποφάσισε η κυβέρνηση προσθέτοντας στον κατάλογο προϊόντων τον καφέ και τη ζάχαρη, ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεραυνός σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η παράταση δόθηκε, αφού η υφιστάμενη διάρκεια ισχύος λήγει στο τέλος Οκτωβρίου.

«Αποφασίστηκε να ανανεωθεί για άλλους έξι μήνες ο κατάλογος αυτός με τον μηδενικό συντελεστή για βασικά προϊόντα και έχουμε προσθέσει επίσης άλλα δύο προϊόντα καθημερινής χρήσης, τον καφέ και τη ζάχαρη», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Κεραυνός.

Στοχευμένα μέτρα

---------

Ερωτηθείς αν γίνονται σκέψεις για ενδεχόμενη επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων, ο ΥΠΟΙΚ επανέλαβε ότι η πολιτική της κυβέρνησης αφορά στην εφαρμογή στοχευμένων μέτρων.

«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι τα στοχευμένα μέτρα, τα οποία είναι και πιο αποτελεσματικά και τα οποία συνάδουν καλύτερα με το δημοσιονομικό πλαίσιο και τη δημοσιονομική πειθαρχία, που πρέπει να έχουμε ως χώρα για να κρατήσουμε στο σωστό κανάλι και το επίπεδο την οικονομά μας», τόνισε ο κ. Κεραυνός.

Υπενθυμίζοντας την επέκταση του μηδενικού συντελεστή, ο ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε ότι απ’ εκεί και πέρα, πρόσθεσε, η κυβέρνηση δείχνει τις ευαισθησίες της, είναι μια κυβέρνηση ανθρωποκεντρική.

«Και παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις με πολλή σοβαρότητα και πολλή ευαισθησία και ανάλογα με τις εξελίξεις η κυβέρνηση θα συνεχίζει να τοποθετεί μέτρα για άμβλυνση όσων έχουν ανάγκη», κατέληξε.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτεμβρίου 2023 - 12:28

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

11 Δεκεμβρίου
Ολοκληρώθηκε η δεξίωση του ΟΗΕ στο Λήδρα Πάλας-Σημαντικό βήμα ο διορισμός απεσταλμένου, λέει ο Στιούαρτ-Δηλώσεις των ηγετών
20:49
Μέση Ανατολή, η κατάσταση στην Ουκρανία και το Μεταναστευτικό συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
18:47
Υπουργός Οικονομικών: Θα πρέπει να διαφυλάξουμε την ανοδική πορεία της οικονομίας
18:03
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
17:59
Σφοδρό βομβαρδισμό δέχεται το κεντρικό και το νότιο τμήμα της Γάζας-Έκτακτη συνεδρία αύριο της ΓΣ του ΟΗΕ
17:31
Μείωση παρατηρείται στις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις, είπε ο Χ. Ανδρέου
17:17
Κυρώσεις για χρήση ιρανικών drones στην Ουκρανία, ενέκρινε το Συμβούλιο της ΕΕ
16:47
Tμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 11/12/23
16:31
Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας: Το ψηφιακό ευρώ δεν θα είναι απειλή για τον ρόλο των τραπεζών
16:15
Ο Ρώσος πρόεδρος παρέστη σήμερα σε τελετή εγκαινίων δύο νέων πυρηνικών υποβρυχίων
16:03
Η Μόσχα ζητά την απελεύθερωση ομήρων σε συνομιλίες με Παλαιστινίους
15:30
Ελβετία: Η αστυνομία αναζητεί 36χρονο που σκότωσε δύο ανθρώπους
15:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand