Αθηνά Μιχαηλίδου: Η Προσχολική Εκπαίδευση θα έχει τη σημασία που της αξίζει

Η Προσχολική Εκπαίδευση θα έχει τη σημασία που της αξίζει, επεσήμανε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου.  

Είπε, ταυτόχρονα, ότι δεν έχουν δει ιδιαίτερα παιδαγωγικά ζητήματα σε καμιά από τις βαθμίδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, η κ. Μιχαηλίδου επισκέφθηκε σήμερα, μαζί με την Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά, το Νηπιαγωγείο Λακατάμειας Ε’ «Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου», με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Σε δηλώσεις της, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς «είμαστε εδώ, με την Πρώτη Κυρία, στο Νηπιαγωγείο Λακατάμειας Ε’ «Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου», για να δούμε και τη δουλειά που γίνεται στο νηπιαγωγείο, να χαιρετίσουμε τα παιδία, κυρίως όμως για να τους ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά».

«Χαιρόμαστε που βλέπουμε το προσωπικό να νοιάζεται για τα παιδιά και έχουμε δει χαρούμενα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό για μας το γεγονός ότι η Προσχολική Εκπαίδευση θα έχει τη σημασία που της αξίζει. Είναι η βάση όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και, στο πλαίσιο και του Προγράμματος Διακυβέρνησης, έχουμε εξαγγείλει προγράμματα, ειδικά για την Προσχολική Εκπαίδευση φέτος, και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα», πρόσθεσε.

Είπε, παράλληλα, ότι έχουν ήδη αρχίσει προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών της Προσχολικής και έχουν εντάξει δράσεις για έγκαιρη παρέμβαση, έτσι ώστε να μειωθούν τα προβλήματα και στις άλλες βαθμίδες.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα κύρια προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και για το πώς σκοπεύει να τα αντιμετωπίσει, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι δεν έχουν δει ιδιαίτερα παιδαγωγικά ζητήματα σε καμιά από τις βαθμίδες.

«Ξεκινά η χρονιά αρκετά ομαλά φέτος, μικρά ζητήματα που αναφύονται, είτε λόγω βανδαλισμών σε κάποια σχολεία είτε λόγω των κλιματιστικών που μας ζητούν να εγκαταστήσουμε, είναι θέματα τα οποία έχουμε προγραμματίσει, τα γνωρίζουμε και τα επιλύουμε σιγά-σιγά με συγκεκριμένο στόχο και πρόγραμμα», κατέληξε.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτεμβρίου 2023 - 13:36

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Δεκεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
22:00
Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τη Χαμας για την αποτυχία παράτασης της ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα
21:51
Η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου – Γαλλίας και το Κυπριακό στο επίκεντρο των επαφών της Υφυπουργού Διεθνών Συνεργασιών της Γαλλίας
21:26
Τη Δευτέρα η τελική θέση της κυβέρνησης για τους χαμηλόμισθους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
20:44
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για επίτευξη νέας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στην Γάζα
20:22
Το Ισραήλ επιδιώκει τη δημιουργία νεκρής ζώνης στα σύνορα με τη Γάζα
20:15
Η Κύπρος επανεξελέγη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού
20:05
Την επανέναρξη συνομιλιών υψηλού επιπέδου μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών
18:35
"Πολύ σημαντική" χαρακτήρισε τη συμφωνία με Σιέβρον ο Νικόλας Παπαδόπουλος
18:02
Ρίσι Σούνακ: Τα μάρμαρα του Παρθενώνα αποκτήθηκαν νόμιμα
17:30
Επέκρινε με τη γραβάτα του τον Σούνακ ο βασιλιάς Κάρολος
16:43
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 01/12/2023
16:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand