Η Βασιλική Κασσιανίδου η νέα υφυπουργός Πολιτισμού - Η παραίτηση Χατζηγιάννη έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (Βίντεο)

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εύχεται στον Μιχάλη Χατζηγιάννη κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία στη λαμπρή καλλιτεχνική καριέρα του, που με τόση επιτυχία έχει υπηρετήσει για σειρά ετών.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης, υπέβαλε την παραίτηση του, από τη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού, λιγότερο από πέντε μήνες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον κύριο Χατζηγιάννη, τόσο για τη διαχρονική φιλία τους όσο και για τη μεταξύ τους αγαστή συνεργασία και την προσφορά του στο σύντομο χρονικό διάστημα που έχει υπηρετήσει ως υφυπουργός Πολιτισμού.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εύχεται στον Μιχάλη Χατζηγιάννη κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία στη λαμπρή καλλιτεχνική καριέρα του, που με τόση επιτυχία έχει υπηρετήσει για σειρά ετών.

1689063805_KhATZEGIANNES_meta_photo

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να διορίσει ως νέα υφυπουργό Πολιτισμό τη Βασιλική (Λίνα) Κασσιανίδου, καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Αρχαιολογίας και Αρχαιομετρίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, από το 1994.

Πριν από δύο μήνες, η κυρία Κασσιανίδου εξελέγη Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σπούδασε Χημεία και Κλασική Αρχαιολογία στις Ηνωμένες Πολιτείες και έλαβε διδακτορικό τίτλο στην Αρχαιομεταλλουργία, σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Κασσιανίδου: Oι προτεραιότητες του υφυπουργείου

"Η ανάδειξη του κυπριακού πολιτισμού, η στήριξη των ανθρώπων που τον απαρτίζουν και η ομαλή ένταξη του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο", αποτελούν κύριες προτεραιότητες για τη νέα υφυπουργό Πολιτισμού, Λίνα  Κασσιανίδου.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα Σε Μέρα" και τονίζοντας ότι ο διορισμός αποτελεί τιμή, πρόσκληση και πρόκληση για την ίδια, η κυρία Κασσιανίδου πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει ένα νέο υφυπουργείο στο οποίο εκκρεμούν πολλά θέματα, που θα πρέπει να επιλυθούν.

Διαβάστε ακόμα

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης, υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουλίου 2023 - 14:00

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

08 Δεκεμβρίου
Νέα σελίδα στις σχέσεις Τουρκίας -Ελλάδας, βλέπει ο Ταγίπ Ερντογάν
17:20
Συμφωνία Κύπρου - Ελλάδας για ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών
17:02
Οι ευρωτουρκικές σχέσεις δεν θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
16:57
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 08/12/2023
16:50
Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απέκρουσε επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων
15:44
Η Βουλή ψήφισε το νέο νομικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις, απορρίφθηκαν τροπολογίες κομμάτων
15:21
Κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
15:00
Αποτελέσματα Διαγωνισμού Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού ΄Εργου 2023 στη μνήμη του συγγραφέα Πάνου Ιωαννίδη
14:53
ΓΓ ΟΗΕ: Θα συνεχίσω κάθε προσπάθεια για λύση στη βάση ψηφισμάτων Ηνωμένων Εθνών
14:46
Τα υπερβολικά ελλείμματα πρέπει να μειωθούν, όχι να δικαιολογηθούν λέει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών
14:22
Ρωσία: Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023
13:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand