Το περιστατικό βίας εναντίον νεαρής τουρκοκύπριας, δεν ήταν ρατσιστικό συμβάν και δεν πρέπει να δοθεί μια τέτοια διάσταση στην υπόθεση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Υπέδειξε πως κάθε πράξη άσκησης βίας, είναι καταδικαστέα.
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απέδωσε τα εύσημα στην αστυνομία, επειδή αντέδρασε αμέσως και προχώρησε σε συλλήψεις.
Σημείωσε επίσης ότι επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, ώστε να τον ενημερώσει πως δεν πρόκειται για ρατσιστική επίθεση.
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επισήμανε πως είναι ενήμερος και το επεισόδιο που σημειώθηκε στο οδόφραγμα της Οδού Λήδρας, με την επίθεση τούρκου υπηκόου εναντίον αστυνομικών.
Τόνισε ότι ο ίδιος δέχθηκε κριτική επειδή ο Ερσίν Τατάρ δεν επικοινώνησε μαζί του για το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως ο ίδιος έπραξε στην περίπτωση της επίθεσης εναντίον της 25χρονης τουρκοκύπριας.
Με αφορμή την κριτική αυτή, είναι καλό να γνωρίζουν όλοι ότι η Κύπρος είναι κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κράτος δικαίου και όχι ψευδοκράτος, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
ΠΓ/ΙΝ
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιουνίου 2023 - 09:14
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚhttps://riknews.com.cy/article/2023/6/7/kathe-praxe-askeses-bias-einai-katadikastea-delonei-o-proedros-1013526/