Απάντηση Νομικής Υπηρεσίας στις δηλώσεις προέδρου ΠΑΣΠ

Απαντήσεις δίνει η Νομική Υπηρεσία στις αναφορές του πρόεδρου του ΠΑΣΠ, Σπύρου Νεοφυτίδη, σχετικά με τους χειρισμούς της σε υπόθεση που αφορά αθλητικούς παράγοντες ποδοσφαιρικής ομάδας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Νομική Υπηρεσία ενήργησε αμέσως σε ό,τι αφορά τον δικό της ρόλο σε σχέση με την υπόθεση και προσθέτει πως η αναστολή της ποινικής δίωξης οφείλεται σε λόγους εντελώς εκτός της αρμοδιότητας ή ευθύνης της.

Σύμφωνα με τα γεγονότα που παραθέτει η Νομική Υπηρεσία, οι δύο βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, ενώ αρχικά παραδέχθηκαν ενοχή, το Δεκέμβριο του 2021 όταν ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, δεν αναγνώρισαν τις προηγούμενες γραπτές τους καταθέσεις και δεν επιθυμούσαν να καταθέσουν, με αποτέλεσμα να ακολουθηθεί η νενομισμένη διαδικασία και οι δύο βασικοί μάρτυρες να κηρυχθούν ως εχθρικοί. Έτσι, όπως σημειώνεται, η Νομική Υπηρεσία δεν είχε άλλη επιλογή από την αναστολή της ποινικής δίωξης, αφού δεν υπήρχε επαρκής διαθέσιμη μαρτυρία.

Προστίθεται ότι οι δύο βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, έχουν διωχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, με την κατηγορία της ψευδορκίας.

Η υπόθεση έχει οριστεί από το Δικαστήριο για ακρόαση τον επόμενο μήνα.



Χ.Ο / Μ.Β


Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μαΐου 2023 - 18:23

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.