Λετυμπιώτης: Χριστοδουλίδης και Σολτς συζήτησαν πιθανούς Ευρωπαίους διαμεσολαβητές

Κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, τέθηκαν και από τις δύο πλευρές συγκεκριμένα ονόματα - πολιτικών προσωπικοτήτων, οι οποίες θα μπορούσαν να αναλάβουν ρόλο Ευρωπαίου διαμεσολαβητή στο Κυπριακό, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης τόνισε τη σημασία επιλογής ενός πολιτικού προσώπου, το οποίο να είναι σε θέση να παρουσιάσει στη νέα Τουρκική κυβέρνηση συγκεκριμένα εργαλεία και κίνητρα, ώστε να την πείσει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σημείωσε πως το θέμα των κινήτρων συζητήθηκε και κατά συνάντηση του προέδρου Χριστοδουλίδης με τον Γερμανό Καγκελάριο.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι ο Όλαφ Σολτς δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ετοιμότητα και την βούληση την οποία επιδεικνύει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, για επανέναρξη διαπραγματεύσεων.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μίλησε και για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αναφορικά με την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Προέδρου. Σημείωσε ότι στις 13 Ιουνίου, κατόπιν πρόσκλησης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναλύσει την πρότασή του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Την επομένη θα μεταβεί στην Αυστρία, ώστε να συζητήσει το θέμα με την κυβέρνηση της χώρας.

ΑΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαΐου 2023 - 09:05

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
22:16
Ο Μεντβέντεφ δεσμεύτηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα καταλάβουν περισσότερα εδάφη στην Ουκρανία
22:04
Υπόθεση ανθρωποκτονίας διερευνά η Αστυνομία για το τροχαίο στη Λεμεσό με θύμα 29χρονο Σέρβο
22:00
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπορέλ στην Οδησσό
21:23
Συνέντευξη Μέτσολα στο ΡΙΚ: Η Ευρώπη δεν θα είναι πλήρης όσο η Κύπρος είναι διαιρεμένη (Βίντεο)
20:07
Ελλάδα: Σε αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών επιδίδονται κάτοικοι και αρχές
18:47
Η Πεγκούλα ύψωσε «απαγορευτικό» στην Σάκκαρη
17:05
Η Αρμενία ζήτησε τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσταση με τους πρόσφυγες
17:04
Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας στην Οικουμενική Ολονυκτία απόψε στο Βατικανό
16:30
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 30/9/23
16:26
Ικανοποίηση για τη διπλή αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τους Moody’s εκφράζει ο Πρόεδρος
15:46
Για πρώτη φορά επικεφαλής ευρωπαϊκού Θεσμού στους εορτασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας
15:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand