Κοινή άσκηση Διοίκησης Ναυτικού της ΕΦ με το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ

Η Διοίκηση Ναυτικού (ΔΝ) της Εθνικής Φρουράς πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη 17 Μαΐου, άσκηση ναυτικής συνεργασίας μικρής κλίμακας με το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ), με την ονομασία «CYP/ISR - 01/2023», στο πλαίσιο της παρουσίας ναυτικών μέσων του ισραηλινού ΠΝ στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Σκοπός της άσκησης, την οποία σχεδίασε η ΔΝ σε συνεργασία με το ισραηλινό ΠΝ ήταν η εκτέλεση ναυτικών γυμνασίων και η προαγωγή της διαλειτουργικότητας, μεταξύ των αντίστοιχων ναυτικών μονάδων.

ναυτικη ασκηση1.jpg


Το σενάριο περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, τακτικές κινήσεις και προχωρητικούς ελιγμούς, τεχνικές ασκήσεις ρυμούλκησης, γυμνάσια επικοινωνιών, καθώς και πυρά επιφανείας σε θαλάσσιο πεδίο βολής.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με διέλευση απονομής χαιρετισμού μεταξύ των πλοίων.

ναυτικη ασκηση2.jpg


Η ναυτική άσκηση εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά, με τις οδηγίες του υπουργείου Άμυνας και αποτελεί συνέχεια της αναβαθμισμένης συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο κρατών.

ναυτικη ασκηση3.jpg


Η κοινή άσκηση αποτελεί, επίσης, την ευκαιρία για ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των εμπλεκομένων και συμβάλει σημαντικά στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του προσωπικού της Διοίκησης Ναυτικού, προάγει τη διαλειτουργικότητα και αναδεικνύει έμπρακτα την άριστη σχέση μεταξύ των δύο χωρών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.



Μ.Β


Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μαΐου 2023 - 18:08

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.