Τρεις κυπριακές εταιρείες στη νέα λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ - Νέος κατάλογος κυρώσεων και από το Ην. Βασίλειο

Τρεις εταιρείες, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες και στην Κύπρο, περιλαμβάνονται στη νέα αμερικανική λίστα φυσικών και νομικών προσώπων, τα οποία υπόκεινται σε κυρώσεις, εξαιτίας διασύνδεσης με το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων των Ηνωμένων Πολιτειών, πρόκειται για την "Aquila Capital Group", την "Huriya Private Cyprus Ltd" και την "Robarin Ltd".

Συσχετισμός της Κύπρου γίνεται και με την εταιρεία "Huriya Private FZE LLE", η οποία, ωστόσο, έχει έδρα στο Ντουμπάι.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ, σημειώνει πως η νέα αμερικανική λίστα κυρώσεων έχει στο στόχαστρό της τους ρωσικούς φορείς πολέμου στην Ουκρανία.

Σημειώνει πως συνολικά, περιλαμβάνονται στη λίστα 237 φυσικά πρόσωπα και οντότητες σε 17 χώρες, τρεις εκ των οποίων έχουν έδρα την Κύπρο.

Η Τζούλι Φίσερ υπογραμμίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ιδιαίτερα τη συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην προσπάθεια που καταβάλλεται μαζί με την "G7" και άλλους εταίρους, ώστε αυτοί οι οποίοι τροφοδοτούν τον πόλεμο, να λογοδοτήσουν.

Νωρίτερα, δημοσιοποιήθηκε και η νέα βρετανική λίστα κυρώσεων με 86 φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και κρατικές οντότητες, χωρίς να υπάρχουν ονόματα Κυπρίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, υπάρχουν εταιρείες, οι οποίες ενδεχομένως να διασυνδέονται με την Κύπρο.



Χ.Π / Μ.Β


Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαΐου 2023 - 21:09

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

07 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Τετάρτη 7 Ιουνίου
22:00
Αφγανιστάν: 24 νεκροί από πτώση βαν σε χαράδρα
21:27
Έκκληση Ζελένσκι προς ΟΗΕ και Ερυθρό Σταυρό για βοήθεια στους πληγέντες της Καχόβκα
20:40
Τις προκλήσεις στον τομέα της υγείας συζήτησε η αρμόδια Υπουργός με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ
20:03
Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε διαμέρισμα στην Πάφο
19:39
Στήριξη για πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ζήτησε από τον Σαρλ Μισέλ ο Ερντογάν
19:25
Επιχείρηση Τροχαίας στη Λεμεσό - Κατασχέθηκαν 11 μοτοσικλέτες και 17 αυτοκίνητα
18:48
Την ανάγκη αλληλεγγύης στο μεταναστευτικό θα τονίσει ο Υπουργός Εσωτερικών στο Συμβούλιο της ΕΕ
18:33
Καλοκαίρι απεργιών στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου
18:12
Ουκρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος διαψεύδει αναφορές Ρώσων για έναρξη αντεπίθεσης
17:24
Σύσταση διεθνούς ερευνητικής επιτροπής προτείνει ο Ερντογάν για το φράγμα Καχόβκα
17:07
Στο Λουξεμβούργο για εργασίες Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων η Άννα Κουκκίδη - Προκοπίου
16:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand