Μάχες με...διαφορά ενός γκολ στο δρόμο για την Πράγα

Μόνο ένα γκολ χωρίζει τις ομάδες και στους δύο αγώνες ρεβάνς για την ημιτελική φάση του Europa Conference League, ύστερα από δύο σκληρές πρώτες αναμετρήσεις, αφήνοντας ανοικτό το δρόμο για την «Έντεν Αρένα» της Πράγας που θα φιλοξενήσει τον τελικό στις 7 Ιουνίου.

Μπορεί η Άλκμααρ των Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκου να κατέληξε στη... λάθος πλευρά του σκορ (ήττα 2-1), αλλά η ολλανδική ομάδα θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη για τις προσπάθειές της στο Λονδίνο. Το σύνολο του Πασκάλ Γιάνσεν ήταν εξαιρετικό απέναντι στη Γουέστ Χαμ και είχε τον έλεγχο μέχρι το πέναλτι του Σαΐντ Μπενραχμά στο 67ο λεπτό, με το οποίο οι Άγγλοι ισοφάρισαν, πριν φτάσουν στη νίκη με τον Μιχαΐλ Αντόνιο (75΄).
 Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γουέστ Χαμ νίκησε σε εντός έδρας αγώνα που έδωσε σε αυτή τη διοργάνωση στην τρέχουσα σεζόν.
 Το αήττητο εντός έδρας ρεκόρ της ΑΖ στην Ευρώπη εκτείνεται εδώ και 25 αγώνες, αλλά η αποφυγή της ήττας δεν θα είναι αρκετή αυτή τη φορά. Αν τα καταφέρει, η Άλκμααρ θα βρεθεί στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της μετά από εκείνον του Κυπέλλου UEFA το 1981 (σ.σ: έχασε με συνολικό σκορ 5-4 από την Ίπσουιτς).
 Σίγουρα, όμως, η Γουέστ Χαμ έχει δημιουργήσει ένα προβάδισμα για να φτάσει στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της μετά από εκείνον του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης του 1976 (σ.σ: έχασε 4-2 από την Άντερλεχτ).
 Οι Άγγλοι εξακολουθούν να είναι αήττητοι στους 13 ευρωπαϊκούς αγώνες τους στην τρέχουσα σεζόν, αλλά η αυριανή (18/5) ρεβάνς θα μπορούσε να αποδειχθεί η πιο σκληρή δοκιμασία τους απέναντι σε μια ομάδα που κυριάρχησε στην κατοχή στο Λονδίνο.

 Δεδομένου ότι η Φιορεντίνα είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση μέχρι στιγμής στην τρέχουσα σεζόν με 33 γκολ, είναι πολύ πιθανό η Βασιλεία να χρειαστεί να «βρει δίχτυα» τουλάχιστον μία φορά στην αυριανή (18/5) ρεβάνς μπροστά στους φιλάθλους της, εάν θέλει να προχωρήσει, παρά τη νίκη της με 2-1 στη Φλωρεντία.
 Η Φιορεντίνα θα προσπαθήσει να αποφύγει μια τέταρτη διαδοχική αποτυχία πρόκρισης από τα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, γνωρίζοντας ότι δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες της στη Φλωρεντία. Όμως, στην ιταλική ομάδα ξέρουν ότι έχουν κερδίσει τα τελευταία πέντε παιχνίδια τους εκτός έδρας στο Europa Conference League, σκοράροντας τουλάχιστον τρεις φορές σε καθένα από αυτά.

 Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς στην ημιτελική φάση (σε παρένθεση το σκορ των πρώτων αναμετρήσεων):

 Πέμπτη 18 Μαΐου
22:00 Βασιλεία (Ελβετία)-Φιορεντίνα (Ιταλία) (2-1)
22:00 Άλκμααρ (Ολλανδία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία) (1-2)

 Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου, στην «Έντεν Αρένα» της Πράγας.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαΐου 2023 - 09:22

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.