Αύριο η 24ωρη απεργία των μελών της ΠΑΣΥΚΙ σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια

Σε 24ωρη απεργία σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια κατέρχονται αύριο από τις 7 και 30 το πρωί, τα μέλη της ΠΑΣΥΚΙ.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, τόνισε ότι έκαστος ιατρός πρέπει να έχει την επαγγελματική ασφάλεια που προβλέπει ο νόμος.

Είπε, επίσης, ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν υπάρχει ασφαλιστικό συμβόλαιο που να καλύπτει όλους τους ιατρούς και επέκρινε τον ΟΚΥπΥ ότι περιορίζεται σε υποσχέσεις.

Ανέφερε ακόμη πως προκαλεί εντύπωση ότι δεν καταβλήθηκε προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος από τους αρμοδίους, παρά το ότι γνώριζαν τις προθέσεις της συντεχνίας.

Παράλληλα, ο κύριος Κούμας απέρριψε πληροφορίες περί γραπτής δέσμευσης του Γενικού Εισαγγελέα που επιλύει το όλο ζήτημα.

χαριλαου οκυπυ νεο.jpg


Όλοι οι γιατροί που έχουν αποσπαστεί στον ΟΚΥπΥ, είναι καλυμμένοι όσον αφορά την επαγγελματική ασφάλιση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, είπε ότι έχει εξασφαλιστεί παράταση της εγγύησης έναντι επαγγελματικής αμέλειας για όλο το προσωπικό, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα να μείνει κάποιος ακάλυπτος, ανέφερε ο κύριος Χαριλάου.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι ο ΟΚΥπΥ προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για υπογραφή συμβολαίου με ασφαλιστική εταιρεία, ώστε να επιλυθεί οριστικά το θέμα.

Ο κύριος Χαριλάου ανέφερε μάλιστα ότι η ΠΑΣΥΚΙ είναι ενήμερη για τις ενέργειες του ΟΚΥπΥ από τις 21 Απριλίου.



Ν.Π / Μ.Β



Διαβάστε επίσης:

Οι γιατροί της ΠΑΣΥΔΥ δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΠΑΣΥΚΙ



Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαΐου 2023 - 18:10

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

11 Δεκεμβρίου
Ομόνοια: Ξεκίνησε η προπώληση ενόψει Καρμιώτισσας
13:32
Ο Μπρόνι Τζέιμς επέστρεψε στα παρκέ, μετά την καρδιακή ανακοπή
13:27
Super League: Αυτοί είναι όλοι οι αγώνες που θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου
13:14
Μέτρα κατά της βίας: Κεκλεισμένων για δύο μήνες όλοι οι αγώνες της Super League και το Ολυμπιακός - Τόπολα (vid)
13:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
13:04
Ιστορική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την πρώτη επίσκεψη Ιρακινού Προέδρου στην Κύπρο (Βίντεο)
12:51
Ελλάδα: Ποινική δίωξη σε νεαρό 18 ετών για επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος Αστυνομικού
12:26
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν σύμβαση κατάργησης της διπλής φορολογίας στο εισόδημα
12:22
Συνάντηση σήμερα Υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:00
Νέα υπόθεση γυναικοκτονίας συγκλονίζει το Βέλγιο
11:56
Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου
11:44
Συνάντηση Χριστοδουλίδη - Αμπντούλ Λατίφ Τζαμάλ Ρασίντ στο Προεδρικό Μέγαρο
11:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand