Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ο Υπουργός Εσωτερικών

Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 9 -10 Μαρτίου και θα θέσει το θέμα των δυσανάλογων μεταναστευτικών πιέσεων που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

Το Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων θα απασχολήσουν θέματα που άπτονται της εσωτερικής και εξωτερικής διάστασης της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών θα θέσει ενώπιον των 27 τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος τα τελευταία χρόνια σε σχέση με την πρόληψη, την αποτροπή και τη διαχείριση των σαφώς δυσανάλογων μεταναστευτικών πιέσεων που αντιμετωπίζουμε.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το 2022 οι μεταναστευτικές ροές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και οι δυνατότητες ανταπόκρισης των Υπηρεσιών έχουν εξαντληθεί, ο κ. Ιωάννου θα καλέσει τους εταίρους να περάσουν από θεωρητική προσέγγιση της αλληλεγγύης σε πιο πρακτικές λύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, θα θέσει στο τραπέζι την αξιολόγηση του μηχανισμού εθελοντικής μετεγκατάστασης, ο οποίος δεν είχε αποτέλεσμα και την αντικατάστασή του με ένα πιο αποτελεσματικό και κυρίως δεσμευτικό σύστημα, που θα παρέχει ουσιαστική αποφόρτιση των κρατών μελών πρώτης γραμμής.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Υπουργός θα υπογραμμίσει εκ νέου την άμεση ανάγκη για κατάρτιση στοχευμένου Σχεδίου Δράσης για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με έμφαση στον ρόλο και τις ευθύνες της Τουρκίας, ενώ θα ζητήσει τη λήψη μέτρων από πλευράς της ΕΕ, τα οποία θα περιορίσουν δραστικά τη συστηματική προώθηση ροών μέσω των κατεχομένων.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου θα τονίσει την ανάγκη ανάληψης δράσης σε επίπεδο ΕΕ για άμεση συνομολόγηση νέων και αποτελεσματική εφαρμογή των υφιστάμενων Συμφωνιών Επανεισδοχής, συνδυάζοντας το μεταναστευτικό με την ευρύτερη πολιτική οικονομικής ενίσχυσης τρίτων χωρών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής γειτονίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο τη Παρασκευή το απόγευμα, 10 Μαρτίου.

ΑΤ

πηγή: ΓΤΠ/ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Μαρτίου 2023 - 11:56

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.