Τη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών και πυροσβεστών τίμησε η Αστυνομία

Τη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών και πυροσβεστών τίμησε η Αστυνομία Κύπρου την Τρίτη  7η Μαρτίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί από τη Γενική Γραμματεία της Interpol ως Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τους πεσόντες Αστυνομικούς.

Αστυνομικούς και Πυροσβέστες που θυσίασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, τόσο σε περιόδους που έχουν καθορίσει και στιγματίσει ιστορικά την πατρίδας μας, όσο και στο πλαίσιο της καθημερινής τους υπηρεσίας, καθώς και μέλη της Αστυνομίας που παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι.

Όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, η τελετή μνήμης και τιμής προς τους πεσόντες αστυνομικούς και πυροσβέστες που υπηρέτησαν στις τάξεις της Αστυνομίας Κύπρου. Στην τελετή παρέστησαν η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου και η υπόλοιπη ηγεσία της Αστυνομίας καθώς και ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δημήτρης Κατσίφλης.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή είπε ότι «τα γενναία αυτά μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, την κρίσιμη στιγμή, δεν δειλίασαν ενόψει του κινδύνου για την ίδια τους τη ζωή, αλλά με αυταπάρνηση υπερέβηκαν τα όρια της συνήθους εκτέλεσης των καθηκόντων και υποχρεώσεων τους, τάσσοντας ψηλότερα από το δικό τους συμφέρον, το καθήκον τους προς την κοινωνία και την πατρίδα».

Σημείωσε ότι «το χρέος μας απέναντι στην προσφορά και θυσία τους όσο και προς τις οικογένειες τους είναι τεράστιο». Οι πεσόντες, ανέφερε, «θα είναι πάντοτε παρόντες στη μνήμη και στην καρδιά μας, ως άξια και φωτεινά παραδείγματα για όλους εμάς και τις επερχόμενες γενιές».

O Αρχηγός Αστυνομίας, σε χαιρετισμό του είπε ότι η  Αστυνομία Κύπρου και ο Κύπριος Αστυνομικός και Πυροσβέστης «εκφράζουν τον σεβασμό και την περηφάνια τους προς τους πεσόντες και αγνοούμενους ήρωες συναδέλφους τους».

Πρόσθεσε πως είναι «τεράστιο το χρέος μας απέναντι στην προσφορά και θυσία των ανθρώπων αυτών για χάρη της πατρίδας και της υπηρεσίας».

Σε χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είπε ότι «αυτοί οι γενναίοι τιμώμενοι, έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την κοινωνία κι έταξαν ψηλότερα από το δικό τους συμφέρον, την ασφάλεια και την ευημερία των συνανθρώπων τους».

Πρόκειται συνέχισε για ανθρώπους της καθημερινότητας, «που την κρίσιμη στιγμή υπερέβηκαν τα καθημερινά μέτρα, δεν παρέμειναν απαθείς αφού πέτυχαν με τις πράξεις τους, να δώσουν ένα νέο περιεχόμενο στις έννοιες του αλτρουϊσμού και της φιλοπατρίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην εκδήλωση  τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών και πυροσβεστών, καθώς και στη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στη σύγκρουση των δύο τρένων, στην Ελλάδα, στις 28 Φεβρουαρίου, μεταξύ των οποίων και τρεις Κύπριοι νέοι.

.Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Μαρτίου 2023 - 15:38

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Μεσανατολικό: Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.