Συντονισμός Αθήνας - Λευκωσίας ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της προσπάθειας για το Κυπριακό

Της συνάντησης με την αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών Ρόζμαρι Ντι Κάρλο στις 15 Μαρτίου, θα προηγηθεί η επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στην Αθήνα, στις 13 και 14 Μαρτίου. Στόχος είναι ο συντονισμός των ενεργειών Λευκωσίας και Αθήνας, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες και της προσπάθειας για το Κυπριακό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στο ΡΙΚ πως στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς κρατών, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι έτοιμο το κείμενο που θα παρουσιαστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους Ευρωπαίους ηγέτες και με το οποίο θα επεξηγείται η πρωτουβουλία που ζητεί να αναληφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κύριος Λετυμπιώτης σημείωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υπόψιν του ονόματα αξιωματούχων που θα μπορούσαν να αναλάβουν τον ρόλο του ειδικού απεσταλμένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι αναμένεται η απάντηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το ενδεχόμενο συνάντησης Χριστοδουλίδη - Γκουτέρες στις Βρυξέλλες.

ΑΤ

Διαβάστε επίσης: Συναντήσεις με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και αρχηγούς κρατών στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα έχει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Μαρτίου 2023 - 12:51

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
ΕΚδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.