Eurostat: Στο 7,3% η ανεργία στην Κύπρο τον Φεβρουάριο

Μικρή μείωση στο 7,3% κατέγραψε ο εποχιακά προσαρμοσμένος δείκτης της ανεργίας στην Κύπρο τον περασμένο μήνα από 7,4% τον Ιανουάριο, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2022, όταν βρισκόταν στο 6,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat.

Σε επίπεδο Ευρωζώνης, ο δείκτης ανεργίας παρέμεινε σταθερός στο 6,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο και μειώθηκε σε σχέση με πέρσι τον Φεβρουάριο, όταν βρισκόταν στο 6,8%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, τον Φεβρουάριο του 2023 συνολικά 13,120 εκατομμύρια άτομα στην ΕΕ ήταν άνεργοι, εκ των οποίων τα 11,142 εκατομμύρια στην Ευρωζώνη. Συγκριτικά με τον Ιανουάριο, η ανεργία μειώθηκε κατά 24 χιλιάδες άτομα στην ΕΕ και κατά 59 χιλιάδες άτομα στην Ευρωζώνη.

Στην Κύπρο, η ανεργία ανερχόταν περίπου στα 36 χιλιάδες άτομα τον Φεβρουάριο, με τον αριθμό να παραμένει σταθερός σε σχέση με τον Ιανουάριο και να καταγράφει αύξηση σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2022.


Ουσιαστικά σταθερή η ανεργία των νέων στην ΕΕ

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον Φεβρουάριο του 2023 οι νέοι άνεργοι (κάτω των 25 ετών) έφθαναν τα 2,799 εκατομμύρια στην ΕΕ, εκ των οποίων τα 2,283 εκατομμύρια στην Ευρωζώνη, αριθμοί που αντιστοιχούν σε δείκτη νεανικής ανεργίας 14,5% στην ΕΕ και 14,4% στην Ευρωζώνη.

Ο δείκτης ανεργίας των νέων στην ΕΕ σημείωσε αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (από 14,4%), ενώ παρέμεινε σταθερός στην Ευρωζώνη.

Για τον εποχιακά προσαρμοσμένο δείκτη της ανεργίας μεταξύ των νέων στην Κύπρο για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο δεν υπάρχουν ενημερωμένα στοιχεία, καθώς η Κύπρος είναι από τις χώρες που παρέχουν δεδομένα σε τετραμηνιαία βάση. Πέρσι το Δεκέμβριο, ο δείκτης για τη χώρα βρισκόταν στο 18,6%, ποσοστό που αντιστοιχούσε σε περίπου 8 χιλιάδες άνεργους νέους.


Σταθερά ψηλότερη η ανεργία στις γυναίκες στην Κύπρο

Ο δείκτης της ανεργίας μεταξύ των γυναικών στην ΕΕ τον Φεβρουάριο βρισκόταν στο 6,4%, παραμένοντας σταθερός σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ σταθερός παρέμεινε και ο δείκτης ανεργίας για τους άνδρες στο 5,7%.

Στην Ευρωζώνη, ο δείκτης ανεργίας για τις γυναίκες μειώθηκε ελαφρά στο 7% (από 7,1% τον Ιανουάριο), ενώ ο δείκτης ανεργίας για τους άνδρες παρέμεινε σταθερός στο 6,2%.

Στην Κύπρο, ο δείκτης της ανεργίας για τις γυναίκες παρέμεινε σταθερός σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα που ήταν στο 8,7%, αλλά σημαντικά ψηλότερος από αυτόν για τους άνδρες, που επίσης παρέμεινε σταθερός στο 6,1%.



M.B


Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μαρτίου 2023 - 15:26

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.