Τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ, συζήτησαν Κόμπος-Κόεν (Βίντεο)

ρεπορτάζ Γίωργος Αβραάμ

Το κυπριακό, οι προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι διμερείς σχέσεις, ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν στη Λευκωσία, ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Ιλαι Κόεν.

Ο κύριος Κόμπος ανέδειξε τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ, η οποία εκτείνεται πέραν απο τα θέματα της ενέργειας και της άμυνας στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Ο κύριος Κόεν δήλωσε ότι θα συνομιλήσει με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών Αντονι Μπλίνκεν για την αυριανή τριμερή συνάντηση-συν ένα- που θα έχουν στη Λευκωσία Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών και εξήρε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των τριών χωρών.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε παράλληλα την Κύπρο ένα ασφαλή προορισμό και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση που σημειώνεται στις αφίξεις τουριστών απο τη χώρα του στο νησί.

Δήλωσε επίσης ότι με τον Κωνσταντίνο Κόμπο συζήτησαν και τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των Υπηρεσιών Ασφαλείας των δυο χωρών.

Μετά την κατ´ιδίαν συνάντηση Κόεν και Κόμπου, πραγματοποιήθηκαν διερευμένες συνομιλίες μεταξυ των αντιπροσωπειών των δυο χωρών.

Νωρίτερα ο Ισραηλινός αξιωματούχος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου, πριν από την τριμερή, θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.   

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2023 - 20:50

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.