Τί δήλωσαν μετά το Εθνικό Συμβούλιο ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ, ΔΗΠΑ και Οικολόγοι

Η Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρία Βασιλειάδου είπε έγινε ενδελεχής ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επαφές του με θεσμούς και αρχηγούς κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθεσε ότι η ΕΔΕΚ στηρίζει την προσπάθεια του Προέδρου για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε αυτή τη διαδικασία επανέναρξης των συνομιλιών, πάντα όμως, όπως είπε, στο πλαίσιο εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου χωρίς παρεκκλίσεις και τη δημιουργία πρωτογενούς δικαίου όσον αφορά την εσωτερική και την εξωτερική πτυχή του προβλήματος.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρήστος Χρήστου είπε ότι το κόμμα του βλέπει θετικά την ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Επισήμανε ωστόσο πως θα πρέπει να επιδιωχθεί μια λύση που θα βασίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επανέλαβε πως το το ΕΛΑΜ απορρίπτει το πλαίσιο λύσης, το οποίο βασίζεται στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και χαρακτήρισε παράλληλα ολέθριο σφάλμα εμπλοκή του ενεργειακού ζητήματος.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν είπε ότι έγινε εντελεχής και πολύ σοβαρη ανάλυση της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι αυτή πιστώνεται με θετικό πρόσημο.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε επίσης τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Ο κύριος Καρογιάν είπε ότι η προσπάθεια είναι κοινή και πως το σημαντικοτερο είναι να την στηρίξουν όλοι.

Εκ μέρους των Οικολόγων ο Κυριάκος Τσιμμίλλης δήλωσε ότι το κίνημα παρουσίασε τη δική του προσέγγιση για την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας σημειώνοντας πως η εμπλοκή της Ευρωπαικής Ενωσης  δεν θα πρέπει να υποκαθιστά με κανένα τρόπο τα Ηνωμένα Εθνη.

ΝΠ/ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2023 - 15:27

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.