Miami Open: “Επιβίωσε” και προκρίθηκε ο Τσιτσιπάς (vids)

Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε τρία set για να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο του Γκαρίν με 6-3, 4-6, 6-4, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τους “16” του Miami open για 4η συνεχόμενη φορά στην καριέρα του.

Ο Έλληνας τενίστας, στο πρώτο του παιχνίδι στη Φλόριντα, καθώς η πρεμιέρα του…αναβλήθηκε λόγω απόσυρσης του τραυματισμένου Ρισάρ Γκασκέ, δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Γκαρίν, δείχνοντας ότι είναι ακόμα ανέτοιμος από τον τραυματισμό του στον ώμο.

Τα δύο game που έκριναν τον αγώνα ήταν αναμφίβολα το δύσκολο hold του Τσιτσιπά στο 8ο game του decider, αλλά και το 9ο όπου κατάφερε να φτάσει στο καθοριστικό break και στη συνέχεια να σφραγίσει την πρόκριση στον 4ο γύρο.

Στο 1ο set ο Τσιτσιπάς παραχώρησε μόλις 10 πόντους στο service του, το οποίο ξεκίνησε έχοντας μόλις 40% περασμένα πρώτα, ποσοστό το οποίο βελτίωσε φτάνοντας το 52%. Παρά το γεγονός αυτό ο Τσιτσιπάς δεν αντιμετώπισε break-point από τον Χιλιανό που πίεσε μόλις μια φορά στο 5ο set χωρίς όμως να απειλήσει.

Το ίδιο όμως συνέβαινε και από την άλλη πλευρά με τον Γκαρίν να κρατάει σχετικά εύκολα το service του μέχρι το 8ο game εκεί όπου με συνεχόμενα λάθη (11 στο 1ο μέρος) αλλά και με την πίεση που άσκησε ο Τσιτσιπάς δέχθηκε το μοναδικό break στο set.

Ο Έλληνας τενίστας έκανε το 5-3 παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια του για να κλείσει το set κάτι που έκανε λίγο αργότερα παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα το service του Τσιτσιπά παρουσίασε αστάθεια, όπως και οι επιστροφές του, με τον Γκαρίν να απειλεί με τριπλό break-point νωρίς στο set, αλλά τον Τσιτσιπά να κατακτά του 5 επόμενου πόντους και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Ό,τι δεν κατάφερε σ’ εκείνο το σημείο ο Χιλιανός το έκανε στο τέλος του set καθώς βρέθηκε και πάλι με τριπλό break-point (0/40), ωστόσο αυτή τη φορά έφτασε στο break και στην ισοφάριση σε 1-1 πηγαίνοντας το παιχνίδι στο decider.

Εκεί ο Νο82 του κόσμου χρειάστηκε να σβήσει δύο break-point στο πρώτο του service-game με τον Τσιτσιπά να βρίσκει καλύτερες επιστροφές. Ο Γκαρίν έφτασε πολύ κοντά στο να σπάσει και πάλι το service του Τσιτσιπά, ωστόσο ο Έλληνας τενίστας όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει το service του, αλλά στη συνέχεια να φτάσει και σε break κάνοντας το 5-4 κλείνοντας το παιχνίδι αμέσως μετά με εύκολο hold.

Στον 4ο γύρο ο Νο3 του κόσμου θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Γίρι Λεχέτσκα με 6-2, 6-4.

TENNIS24.GR

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαρτίου 2023 - 09:03

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
17:55
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βάσα Κελλακίου
15:12
Στα επίπεδα λιμού η Γάζα τις επόμενες έξι εβδομάδες
15:08
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.