Αννίτα Δημητρίου: Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτε λιγότερο από την ελευθερία και την επανένωση (Βίντεο)

Σε επιμνημόσυνο λόγο στο ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ Στυλιανού Λένα, Σωτήρη Τσαγγάρη και Δημητράκη Χριστοδούλου, στα Χανδριά, η κυρία Δημητρίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει ταυτισμένη με τον στόχο επίλυσης του Κυπριακού και δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την ελευθερία και την επανένωση της πατρίδας, τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Γι' αυτό, πρόσθεσε, και απευθυνόμαστε στη διεθνή κοινότητα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για επανέναρξη των συνομιλιών.

Η κυρία Δημητρίου υπέδειξε την ανάγκη για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, βασισμένης στις ευρωπαϊκές αρχές και στα περί Κύπρου ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

20230326_120530.jpg

Σε επιμνημόσυνο λόγο στο ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ Στυλιανού Λένα, Σωτήρη Τσαγγάρη και Δημητράκη Χριστοδούλου, στα Χανδριά, η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η Άγκυρα παραμένει αδιάλλακτη στην αξίωση για λύση δύο κρατών. Πρόσθεσε ότι η αδιαλλαξία και οι επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας συνιστούν παράγοντες που υπονομεύουν σοβαρά τις προσπάθειες για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων και αποτελούν αποσταθεροποιητικό παράγοντα για την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

1679821136_MNEMOSUNO_meta_photo

Αναφερόμενη στους τρεις ήρωες, η Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τη θυσία τους, σημειώνοντας ότι μέχρι τελευταίας πνοής, υπηρέτησαν αθάνατα υψηλά ιδεώδη.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαρτίου 2023 - 14:25

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.