Πολλαπλά και επίκαιρα, τα διδάγματα από την επανάσταση του 1821 αναφέρουν πρόεδροι και εκπρόσωποι κομμάτων (Βίντεο)

ρεπορτάζ Γεωργία Ψαριά

Στα επίκαιρα μηνύματα της ελληνικής επανάστασης αναφέρθηκαν πρόεδροι και εκπρόσωποι κομμάτων, τιμώντας την σημερινή επέτειο.

Σε διακήρυξη ο ΔΗΣΥ επισημαίνει ότι τα διδάγματα που φτάνουν μέχρι και τις μέρες μας από την επανάσταση του 1821 είναι πολλαπλά και επίκαιρα και τονίζει ότι αποτελούν ατράνταχτη απόδειξη ότι η μοίρα ενός λαού αλλάζει όταν υπάρχει αγωνιστικότητα, ισχυρή θέληση και πίστη. Εμπνεόμαστε από την αθάνατη παράδοση του ’21 για να δημιουργήσουμε με τους δικούς μας αγώνες σήμερα, τις προϋποθέσεις που θα αποτρέπουν την παγίωση των τετελεσμένων και θα δημιουργούν προοπτική εθνικής δικαίωσης, καταλήγει ο ΔΗΣΥ.

Τα μηνύματα της ελληνικής επανάστασης είναι ακόμα επίκαιρα δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης. Τόνισε πως για να πετύχεις σε αγώνες χρειάζεται ενότητα και για να πετυχεις στόχους χρειάζεται σωστή εκτίμηση των δεδομένων.

Οι αγωνιστές του 1821 πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και αποτελούν λαμπρό παράδειγμα για τον δοκιμαζόμενο κυπριακό ελληνισμό δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Το δίδαγμα της επετείου ειναι σαφές δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη.

Ο αγώνας για απελευθέρωση συνεχίζεται με ψηλά το λάβαρο της επανάστασης, δήλωσε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρία Βασιλειάδου.

Η ΔΗΠΑ αναφέρει σε διακήρυξή της ότι ο Ελληνισμός είναι περήφανος για την ιστορία του και τιμά τους ήρωές του. Σημειώνει ότι ενωμένοι, δυνατοί και εμπνεόμενοι από την ιστορία των προγόνων μας μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Η επέτειος υπενθυμίζει τι μπορεί να κάνει ένας λαός όταν είναι ενωμένος, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Προέδροι και εκπρόσωποι κομμάτων παρακολουθησαν το μεσημέρι την μαθητική παρέλαση στη Λευκωσία

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαρτίου 2023 - 20:29

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
13:04
Μάχη με τον χρόνο για την ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
12:44
Τροποποίηση διατάγματος για τα μέτρα κατά του κορονοϊού αποφάσισε το Υπουργικό (Βίντεο)
12:36
Πασινιάν: Ανάγκη επιστροφής περιοχών στο Αζερμπαϊτζάν ή πόλεμος
12:27
Τη συνολική βροχόπτωση για τον μήνα κάλυψε η βροχόπτωση στη Λευκωσία
12:08
Κόμπος: Η Λευκωσία δεν εντοπίζει οποιαδήποτε διάσταση απόψεων μεταξύ τουρκοκυπριακής ηγεσίας και Τουρκίας
11:38
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν (Βίντεο)
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.