Για αναβάθμιση του ΓεΣΥ και καινοτόμα φάρμακα συζήτησαν η Υπουργός Υγείας και η διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών (Βίντεο)

Θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση του ΓεΣΥ σε σχέση με τις υπηρεσίες των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, καθώς επίσης θέματα εισαγωγής καινοτόμων φαρμάκων, που ορισμένα δεν έχουν εισαχθεί στον κατάλογο του ΟΑΥ και θέλουν να προωθηθούν, ώστε να έχει πρόσβαση ο ασθενής σε καινοτόμες θεραπείες, συζήτησαν η νέα Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, με την Διευθύντρια και εκπροσώπους των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών.

Σε δηλώσεις της, στο περιθώριο της πρώτης επίσκεψής της στο Τμήμα Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, στη Λευκωσία, η κ. Κανάρη είπε πως επί τάπητος θα τεθούν επίσης η ίδρυση της Ανεξάρτητης Εθνικής Φαρμακευτικής Αρχής και το θέμα της Επιτροπής Ονομαστικών Αιτήσεων, για να σημειώσει ότι στην ατζέντα της σύσκεψης βρίσκονται και τα θέματα στελέχωσης και διαδικασιών.

Σύμφωνα με την Πόπη Κανάρη κατά τη σύσκεψη θα ενημερώσει για την πρόσφατη απόφαση, που έχει ληφθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπουργών Υγείας, «για το θέμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στα θέματα της διαφοροποίησης της ευελιξία στα τέλη που δίνουμε στον Οργανισμό και στις αποφάσεις που δίνουν περισσότερο λόγο στις αποφάσεις αυτού του Οργανισμού στα κράτη μέλη και στον τρόπο πληρωμής σε ότι αφορά στην αξιολόγηση των φακέλων των φαρμάκων στα κράτη μέλη».

Είπε πως η επαφή του Υπουργείου Υγείας με το Τμήμα Φαρμακευτικών Υπηρεσιών θα είναι «πολύ στενή και συνεχής», επιβεβαιώνοντας ότι η στήριξη του Υπουργείου της «είναι αναγκαία σε μια τέτοια ουσιαστική υπηρεσία».

Από την πλευρά της η Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Έλενα Παναγιωτοπούλου καλωσόρισε τη νέα Υπουργό Υγείας, εκφράζοντας τη ευαρέσκειά της που θα έχουν την ευκαιρία να τεθούν επί τάπητος όλα αυτά τα ζητήματα.

ΑΤ

πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ/ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαρτίου 2023 - 15:23

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.