Η συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision 2023 - Με τον Andrew Lambrou και το “Break A Broken Heart”

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοινώνει ότι η μεγάλη στιγμή για την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision έφτασε! Ο ξεχωριστός Andrew Lambrou παρουσιάζει το τραγούδι “Break A Broken Heart”, που κυκλοφορεί από την Panik Records!

Η μοναδική δυναμική μπαλάντα, με την οποία μας μαγεύει το ανερχόμενο ταλέντο, έχει γραφτεί από τους Thomas Stengaard, Marcus Winther-John, Jimmy Jansson και Jimmy Joker Thornfeldt. Το track μιλάει για τις σχέσεις που λήγουν άδοξα αλλά στο τέλος καταφέρνουμε να βγαίνουμε πιο δυνατοί.

EUROVISION 2023 ΜΕ ΤΟΝ ANDREW LAMBROU ΚΑΙ ΤΟ “BREAK A BROKEN HEART” 2η Φωτογραφία.jpg

Ο Jimmy “Joker” Thörnfeldt είναι Σουηδός τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός, γνωστός ως Joker. Έχει συμμετάσχει στη σύνθεση πολλών γνωστών επιτυχιών, όπως το “Papi” της Jennifer Lopez και το “Move to Miami” των Pitbull και Enrique Iglesias. Επίσης συμμετείχε και στη συνθετική ομάδα του “El Diablo” με την Έλενα Τσαγκρινού.

Ο Jimmy Jansson είναι Σουηδός συνθέτης και παραγωγός που έχει συμμετάσχει με πολλά τραγούδια σε εθνικούς τελικούς στη Σουηδία (Melodifestivalen), τη Δανία και άλλες χώρες. Έχει γράψει τραγούδια για πολλά γνωστά ονόματα όπως η Έλενα Παπαρίζου, η Margaret, o Robin Bengtsson, o Eric Saade, Lisa Ajax, Anna Bergendahl κ.α.

Ο Thomas Stengaard είναι Δανός τραγουδοποιός και παραγωγός, γνωστός στο χώρο της Eurovision από το νικητήριο τραγούδι της χώρας του “Only Teardrops” με την Emmelie de Forest το 2013, καθώς και από άλλες συμμετοχές του στη συνθετική ομάδα τραγουδιών όπως το “El Diablo” (Κύπρος 2021) καθώς και πολύ μεγάλων καλλιτεχνών.

O Marcus Winther-John είναι Δανός τραγουδιστής, συνθέτης και κιθαρίστας και έχει δουλέψει με γνωστούς Δανούς και Σουηδούς καλλιτέχνες, όπως Christopher, Robin Bengtsson.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ενορχήστρωση των εγχόρδων του τραγουδιού έκανε ο Mattias Bylund, ο οποίος είναι βραβευμένος με Grammy για την ενορχήστρωση που έκανε στο πολύπλατινένιο album “1989” της Taylor Swift.

Μαζί με το τραγούδι κυκλοφορεί και το κινηματογραφικό του video clip σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μπενιουδάκη.

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, σε συνέχεια της συμφωνίας που υπέγραψε με την Panik Records και σε συνεργασία με την City Pop Records Αυστραλίας, ανακοίνωσε στα τέλη του 2022 πως η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από τον Κυπριακής καταγωγής, δημοφιλή τραγουδιστή Andrew Lambrou, που εκπροσωπείται από την Saiko Management της Νέας Υόρκης.

Μέγας χορηγός του Andrew Lambrou και της Κυπριακής συμμετοχής στην Eurovision 2023 με προορισμό το Λίβερπουλ είναι η εταιρία ‘NO FEAR’.

Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Μαρτίου 2023 - 13:35

Τελευταιες Ειδησεις

26 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Κυριακή 26 Μαρτίου
22:00
Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου αποπέμπει τον υπουργό Άμυνας
21:49
Εβδομάδα απολογιών για την τραγωδία των Τεμπών. Αύριο απολογείται ο συμβασιούχος σταθμάρχης της Λάρισας.
21:31
Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν ο βασικός ωφελημένος της κρίσης που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό.
21:16
Βρετανία: Η κυβέρνηση θα απαγορεύσει το "αέριο του γέλιου"
20:56
Επαναπατρίζονται και τα τελευταία κλοπιμαία του Τούρκου αρχαιοκάπηλου Αϊντίν Ντικμέν (Βίντεο)
20:37
Η ΕΕ και οι ΗΠΑ πρέπει να δημιουργήσουν πιο ισχυρούς δεσμούς, λέει η Μέτσολα
20:09
ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα
19:53
"Οπαδοί" πυρπόλησαν και τα γραφεια της Cyprus public transport
19:20
Γερμανία: «Παραλύουν» οι μεταφορές αύριο – Ζήτημα επιβίωσης εργαζομένων θέτει το συνδικάτο Verdi
18:45
Μπορέλ για ρωσικά πυρηνικά στη Λευκορωσία: Ανεύθυνη κλιμάκωση και απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια
18:26
Σοβαρά επεισόδια στο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία, στη διάρκεια του αγώνα Απόλλωνα - Ανόρθωσης (Βίντεο)
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand