ΦΩΤΟ GLEEN SUAREZAFP / AFP
Σε δεκαέξι ανήλθαν οι νεκροί του ισχυρού σεισμού 6,8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ ο οποίος κτύπησε χθες βράδυ τον Ισημερινό. Τριακόσιοι ογδοντα - ένας είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες.
Η δόνηση έγινε επίσης αισθητή στο βόρειο Περού όπου καταγράφηκε ο θάνατος ενός τετράχρονου κοριτσιού. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 65 χιλιόμετρα.

Ανυπολόγιστες είναι οι υλικές ζημιές στον Ισημερινό, όπου 44 σπίτια κατέρρευσαν, δεκάδες κατέστησαν ακατάλληλα και τα μπάζα από τις οικοδομές καταπλάκωσαν δεκάδες αυτοκίνητα. Ζημιές έχουν αναφερθεί σε 50 σχολεία και 30 κέντρα υγείας. Πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν εξαιτίας κατολισθήσεων. Το αεροδρόμιο Σάντα Ρόσα υπέστη ζημιές αλλά παρέμεινε σε λειτουργία.

GLEEN SUAREZAFP / AFPAFP
Πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν εξαιτίας κατολισθήσεων.

FERNANDO MACHADO-AFP
Στο Περού, ο σεισμός έγινε αισθητός στις βόρειες επαρχίες. Ένα τετράχρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν ένα τούβλο το κτύπησε στο κεφάλι.
ΓΑ
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαρτίου 2023 - 10:41
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚhttps://riknews.com.cy/article/2023/3/19/metra-tis-pleges-tou-o-isemerinos-seismos-68-rikhter-aphenei-piso-tou-nekrous-kai-traumaties-7240530/