Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Τομπίας Μπίλστρομ, εξέφρασε απογοήτευση για την τουρκική απόφαση να ξεκινήσει η διαδικασία επικύρωσης της υποψηφιότητας της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Τόνισε πως "το σημαντικό για τη Σουηδία είναι να εξασφαλίσει τη επικύρωσή της ένταξής της στο ΝΑΤΟ από Τουρκία και Ουγγαρία, ώστε να θωρακίσει την ασφάλεια της χώρας".
Ειδησεογραφικά πρακτορεία σημειώνουν ότι και η Ουγγαρία καθυστερεί, επίσης, την επικύρωση της αίτησης της Σουηδίας.
Το ουγγρικό Κοινοβούλιο όρισε την 27η Μαρτίου, ως ημέρα έγκρισης της φινλανδικής αίτησης, ενώ η σουηδική αίτηση αφέθηκε για επικύρωση αργότερα.
Χ.Π / Μ.Β
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαρτίου 2023 - 07:11
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕhttps://riknews.com.cy/article/2023/3/18/apogoeteuse-ekphrazei-e-souedia-gia-ten-apophase-tes-agkuras-na-anapsei-prasino-sten-entaxe-tes-phinlandias/