Μπάιντεν: Ζητά αυστηρότερες ποινές για τραπεζικά στελέχη των οποίων η κακοδιαχείριση συνέβαλε στην αποτυχία των ιδρυμάτων τους

«Λάβαμε αποφασιστικά μέτρα για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τα χρήματα των φορολογουμένων. Αυτό ήταν απαραίτητο για την προστασία των θέσεων εργασίας και των μικρών επιχειρήσεων και όπως ανακοίνωσα δεν θα υποστούν ζημιές οι φορολογούμενοι.

Το τραπεζικό σύστημα μας είναι πιο ανθεκτικό και σταθερό σήμερα λόγω των ενεργειών που λάβαμε. Το πρωί της Δευτέρας, είπα στον αμερικανικό λαό και στις αμερικανικές επιχειρήσεις ότι πρέπει να αισθάνονται σίγουροι ότι οι καταθέσεις τους θα είναι εκεί εάν και όταν τις χρειαστούν. Αυτό συνεχίζει να ισχύει» τόνισε σε δήλωση του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ακόμα πρόσθεσε ότι «είπα επίσης ότι θα αναζητήσω τις ευθύνες από τους υπεύθυνους για αυτό το χάος. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου – και η ενίσχυση της λογοδοσίας είναι σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας για την αποτροπή κακοδιαχείρισης στο μέλλον. Ο νόμος περιορίζει την εξουσία της κυβέρνησης να θεωρεί υπεύθυνα στελέχη.

Όταν οι τράπεζες αποτυγχάνουν λόγω κακοδιαχείρισης και ανάληψης υπερβολικού κινδύνου, θα πρέπει να είναι ευκολότερο για τις ρυθμιστικές αρχές να ανακτούν αποζημιώσεις από στελέχη, να επιβάλλουν αστικές ποινές και να απαγορεύουν σε στελέχη να εργάζονται ξανά στον τραπεζικό κλάδο.

Το Κογκρέσο πρέπει να ενεργήσει για να επιβάλει αυστηρότερες ποινές για τα ανώτερα τραπεζικά στελέχη των οποίων η κακοδιαχείριση συνέβαλε στην αποτυχία των ιδρυμάτων τους».

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαρτίου 2023 - 21:17

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Μαρτίου
Αίθριος ο καιρός - Υποχωρεί η σκόνη το απόγευμα
10:57
Αμβούργο: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς, σε κατοικημένη περιοχή
10:33
Με δύο διαφορετικές ώρες ξύπνησε σήμερα ο Λίβανος
09:37
Νέα τραγωδία με ναυάγιο μεταναστών σημειώθηκε στα ανοικτά της Τυνησίας
08:27
Γιόαβ Γκαλάντ: Ζήτησε την παύση για ένα μήνα, της διαδικασίας που αφορά τη δικαστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου
08:00
Υποχωρεί το απόγευμα η σκόνη
06:42
Σεισμός 5,4 ρίχτερ σημειώθηκε στις δύο μετά τα μεσάνυχτα στην περιφέρεια Αντοφαγάστα της Χιλής
06:37
Στη ζώνη της θερινής ώρας από τις τρεις τα ξημερώματα
06:33
Επαναλειτουργεί σταδιακά η πύλη του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας
06:32
Εκτός ελέγχου μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ισπανία
06:27
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Γαλλία
06:24
Συνεχίζονται με σφοδρότητα οι μάχες για τον έλεγχο της Ουκρανικής πόλης Μπαχμούτ
06:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand