Μεντβέντεφ για ένταλμα σύλληψης Πούτιν: "Δεν χρειάζεται να πω πού πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό το χαρτί"

Με αδιαφορία και ειρωνεία υποδέχθηκε η Μόσχα την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Αφού η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι το ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν είναι «άνευ σημασίας», ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνέκρινε το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κατά του Πούτιν με κ…χαρτο.

«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω πού θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί αυτό το χαρτί», έγραψε στα αγγλικά ο Μεντβέντεφ στο Twitter, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ένα εικονίδιο χαρτιού υγείας.

Το ΔΠΔ εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για δύο πρόσωπα σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία: για τον Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν και την Μαρία Αλεκσέγεβνα Λβόβα-Μπέλοβα, επίτροπο της ρωσικής προεδρίας για τα δικαιώματα των παιδιών στη Ρωσία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΔΠΔ.

Ο Πούτιν «θεωρείται υπεύθυνος για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών) και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία», πρόσθεσε το Δικαστήριο.

Η Λβόβα-Μπέλοβα αντιδρώντας ανέφερε: «είναι σπουδαίο που η διεθνής κοινότητα εκτίμησε το έργο να βοηθηθούν τα παιδιά της χώρας μας», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Η Λβόβα-Μπέλοβα είπε τον περασμένο μήνα ότι «υιοθέτησε» ένα παιδί από την ουκρανική πόλη Μαριούπολη, η οποία τώρα βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαρτίου 2023 - 19:50

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Κυριακή 26 Μαρτίου
22:00
Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου αποπέμπει τον υπουργό Άμυνας
21:49
Εβδομάδα απολογιών για την τραγωδία των Τεμπών. Αύριο απολογείται ο συμβασιούχος σταθμάρχης της Λάρισας.
21:31
Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν ο βασικός ωφελημένος της κρίσης που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό.
21:16
Βρετανία: Η κυβέρνηση θα απαγορεύσει το "αέριο του γέλιου"
20:56
Επαναπατρίζονται και τα τελευταία κλοπιμαία του Τούρκου αρχαιοκάπηλου Αϊντίν Ντικμέν (Βίντεο)
20:37
Η ΕΕ και οι ΗΠΑ πρέπει να δημιουργήσουν πιο ισχυρούς δεσμούς, λέει η Μέτσολα
20:09
ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα
19:53
"Οπαδοί" πυρπόλησαν και τα γραφεια της Cyprus public transport
19:20
Γερμανία: «Παραλύουν» οι μεταφορές αύριο – Ζήτημα επιβίωσης εργαζομένων θέτει το συνδικάτο Verdi
18:45
Μπορέλ για ρωσικά πυρηνικά στη Λευκορωσία: Ανεύθυνη κλιμάκωση και απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια
18:26
Σοβαρά επεισόδια στο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία, στη διάρκεια του αγώνα Απόλλωνα - Ανόρθωσης (Βίντεο)
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand