Γουεστ Χαμ – ΑΕΚ 4-0: Οι τίτλοι τέλους στο ιστορικό ευρωπαϊκό οδοιπορικό έπεσαν στο Λονδίνο, €5,954.000 τα έσοδα!!

Οι τίτλοι τέλους στο πιο όμορφο ταξίδι στην ιστορία της ΑΕΚ, έπεσαν χθες βράδυ με βαριά ήττα με 4-0 από τη Γ.Χαμ.

Το ιστορικό ευρωπαϊκό οδοιπορικό της λαρνακιώτικης ομάδας, άρχισε στις 19 Ιουλίου του 2022 από το Χέρνινγκ της Δανίας κόντρα στη Μίντιλαντ (1-1), για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και ολοκληρώθηκε οκτώ μήνες μετά στο Λονδίνο.  Με συνολικό 6-0 η ΑΕΚ αποκλείστηκε στη φάση των «16» του Κόνφερενς Λιγκ. Οι κιτρινοπράσινοι αποχαιρετούν με το κεφάλι ψηλά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού έγιναν μόλις η δεύτερη κυπριακή ομάδα μετά τον ΑΠΟΕΛ που συμμετείχαν σε φάση νοκ άουτ, ενώ ισοφάρισαν το ρεκόρ των γαλαζοκιτρίνων, με 16 ευρωπαϊκά παιχνίδια σε μια σεζόν (2011-12, 2016-17). Σκαμάκα (21′), Μπόουεν (47′, 49′) και Μουμπάμα (65′) πέτυχαν τα γκολ για τα «σφυριά», με την ΑΕΚ να τιμωρείται από το λάθος των Μάμα και Πίριτς στη φάση του πρώτου γκολ και να λυγίζουν  μετά την αποβολή του Γκουστάβο Λέντες στο 44. Ο Πορτογάλος μέσος τρία εικοσιτετράωρα μετά την αποβολή του στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, δέχθηκε κόκκινη κάρτα για πανομοιότυπο φάουλ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Αρεολά, Γιόνσον, Ζουμά (68′ Λάινγκ), Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Φορνάλς, Λανζίνι, Σούτσεκ (68′ Ποτς), Πακετά (54′ Κορνέ), Μπόουεν (54′ Μουμπάμα), Σκαμάκα (54′ Ινγκς).

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Κάσας, Τόμοβιτς, Γκονθάλεθ (46′ Χριστοφόρου), Εγγλέζου, Ναούμ (81′ Φαράζ), Μάμας, Λέντες, Γιάκολις (66′ Άλτμαν), Σανχούρχο (66′ Πονς), Νίκολιτς (66′ Λόπες).

Σκόρερ: Σκαμάκα 21′, Μπόουεν 47′, 49′, Μουμπάμα 65′ / –

Κίτρινες: – / Μουμπάμα

Αποβολές: – / Λέντες 44′

Διαιτητής: Γκεόργκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία).

Α’ Βοηθός: Μαρτίν Μαργκαρίτοφ (Βουλγαρία)

Β’ Βοηθός: Ντίαν Βαλκόφ (Βουλγαρία)

4ος: Ράντοσλαβ Γκιτζένοφ (Βουλγαρία)

VAR: Φεντάι Σαν (Ελβετία)

Η ΑΕΚ λέει αντίο Ευρώπη με αγωνιστικά και οικονομικά οφέλη. Τα συνολικά έσοδα ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια ευρώ και πλέον η προσοχή στρέφεται εξ ολοκλήρου στο πρωτάθλημα με μεγάλο στόχο την κατάκτηση του τίτλου. «Από την πορεία μας στην Ευρώπη είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου και τους οπαδούς που ήρθαν και εδώ και μας στήριξαν με εντυπωσιακό τρόπο. Αλλά από τον αποψινό αγώνα δεν είμαι ικανοποιημένος. Είμαι θυμωμένος για την κόκκινη στον ίδιο παίκτη », υπογράμμισε ο Χοσέ 'Ολντρα. «Περηφάνια για εμάς που ξέρουμε που ήταν η ΑΕΚ και που είναι σήμερα», η επισήμανση του Νικόλα Εγγλέζου.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαρτίου 2023 - 09:26

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.